IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лазар Илиев вече не е синдик на КТБ

От днес банката вече се представлява от другите двама синдици - Криси Маринова и Ангел Донов

16:08 | 02.03.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Лазар Илиев. <em>Снимка: ФГВБ</em></p>

Лазар Илиев. Снимка: ФГВБ

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са вече двама.

Това става факт, след като Управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) е освободил Лазар Илиев. В резултат банката вече се представлява от двамата постоянни синдици Кристи Христова Маринова и Ангел Николов Донов. Те бяха бяха избрани от списък с над 30 кандидати за банкови синдици през ноември миналата година, като заеха мястото на Росен Ангелчев, който тогава бе отстранен след критики на премиера Бойко Борисов.

Решението е вписано по партидата на КТБ в Търговския регистър днес, в 14:04 часа, показва справка на Investor.bg.

От банката не коментираха какво налага освобождаването на Лазар Илиев и дали е в резултат на намерението на финансовия министър Владислав Горанов да поиска от ФГВБ да освободи синдиците на банката, което той изказа още на 26 февруари, петък

От ФГВБ не бяха открити за коментар, но най-вероятно ще излязат с официално съобщение за промяната, както информираха и за смяната на Росен Ангелчев през ноември 2015 г.

Напускането му бе по собствено желание, като заедно с Илиев първи влязоха в КТБ през март 2015 г.

Кой е Лазар Илиев?

Лазар Илиев притежава многогодишен опит като юрист в банковата сфера. До предлагането му за временен синдик на КТБ Илиев работи като главен секретар на Сметната палата, където преди това, между 2011 и 2014 г., е директор на дирекция „Административна дейност“. От 2002 до 2010 г. работи в Централна кооперативна банка, първоначално като директор на дирекция „Правна“, а през последните шест години - като член на Управителния й съвет и изпълнителен директор.

В периода от 1993 до 2002 г. Илиев е главен юрисконсулт и директор на дирекция „Правна“ в Първа инвестиционна банка АД. Преди това, от 1989 до 1993 г., е работил като юрист в управление „Правно“ на БНБ. От 1988 до 1989 г. е бил стажант-съдия в Софийския окръжен съд.

Лазар Илиев е магистър по право от СУ „Климент Охридски“. Притежава квалификация от Austrian Bankers College. Притежава високи организационни умения и компетенции в областта на правото, икономиката, финансите и управлението на работните процеси, придобити в хода на професионалното му развитие. Владее английски и руски език.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
zap
преди 8 години
милиардите не липсват, просто са отишли при един корпулентен депутат и неговите помагачи:http://***.bitelevision.com/tsvetan-vasilev-prodalzhenieto-greshkata-mi-e-che-dopusnah-peevski-tolkova-blizko/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
marto76
преди 8 години
Лазар Илиев вече не бил синдик на КТБ! Цветан Василев пък вече не е собственик на КТБ и не е в България! Е, и?! Далаверата вече е факт, липсват едни милиарди, българското население отново покри сметката за тях и пито платено!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
Иван Митев
преди 8 години
Все още обществеността не зачита истина, че "КТБ" АД и нейните клиенти са жертви при условия на прилагана сгрешена парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още