IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите наляха 1,3 млрд. долара в облигации с рейтинг „junk“ за седмица

За европейските фондове това е най-големият обем вложения от четири месеца

13:31 | 12.03.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Инвеститорите наляха 1,3 млрд. долара в облигации с рейтинг „junk“ за седмица

Инвеститорите наляха 1,3 млрд. долара във фондовете, които купуват облигации с рейтинг „junk“, в Европа тази седмица в очакване на поредния стимулиращ пакет на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, пише Bloomberg.

„Пазарите вече се подготвяха за някакво действие и кредитните потоци през последната седмица потвърдиха това“, посочват от Bank of America Corp., като се базират на данни на EPFR до седмицата, приключила на 9 март.

Това е третата поредна седмица с притоци и най-големият обем вложения от четири месеца. Инвестициите водят и до спад на нетния отлив от фондовете, инвестиращи в „junk“ облигации, до близо 6 млрд. долара от началото на годината.

Фондовете, които купуват активи с инвестиционен рейтинг, са изгубили 52 млн. долара тази седмица.

„Решението на ЕЦБ определено има ефект върху европейските пазари на активи с фиксирана доходност, започвайки с корпоративните облигации, които ще изкупуват, но очакваме да видим пренасянето на ефекта върху пазара на активи с по-висока доходност“, заявява дилърът „Парични пазари“ в Pioneer Investment Management Ltd. Колм ДиРосарио.

„Изборът на инвеститорите ще бъде да купуват книжа с инвестиционен рейтинг при ниска доходност или да купуват високодоходни книжа. Имайки това предвид това, фундаментите по линия на високодоходните книжа все още са в прилична форма. Те ще бъдат атрактивна опция“, добавя анализаторът на управляващото дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
abdul
преди 8 години
Наркомани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още