IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делян Пеевски се отказва от сделката за Химко

Депутатът обяви, че заради политически натиск и негативна медийна кампания няма да участва занапред в български бизнес проекти

12:28 | 21.03.16 г. 9
Делян Пеевски се отказва от сделката за Химко

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва от сделката за закупуването на активите на „Химко“ – Враца. Това се казва в съобщение, изпратено до „Фокус“.

В него Пеевски припомня, че през януари 2016 г. дружеството „НСН Инвестмънт“ ООД, в което той е мажоритарен собственик, внесе необходимия депозит и участва като кандидат в търга за закупуване на активите на фалиралия химически завод.

В съобщението Пеевски казва, че е възнамерявал дружеството купувач да възстанови част от производството на химическия завод и да открие нови работни места.

Депутатът обяснява отказа си от сделката с „необоснования политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно, както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка“.

„Считам за недопустимо, в държава членка на ЕС, чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнесът, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им. Нека политическите ми опоненти и тези, които продължават да злословят срещу мен, бъдат доволни, че са постигнали целта си – аз се отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като „свързан с Пеевски”, пише народният представител.

Той препоръчва други инвеститори, достатъчно сериозни, да придобият активите на „Химко” и да реализират инвестиционна програма.

В началото на февруари Пеевски съобщи, че ще излезе от акционерната собственост в "Булгартабак".

Тютюневият холдинг пък информира миналата седмица, че прекратява износа за Близкия Изток, като причината била негативна медийна кампания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 7
marto76
преди 8 години
Пеевски се бил отказал от Химко! Е, и? Нали ние още не можем да се отърсим от обира на хилядолетието, сътворен от фараона Цветан Василев! Нали все още си имаме Прокопиев, който е истинско зло за страната! Какво от това, че Пеев се бил отказал от някакво си продънено Химко?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 5
sterev
преди 8 години
Стига с тези номера! Не Ви се ще да изпълите условията на търга и ХОП.... дай да го провалим, че и да НАКАЖЕМ злонамерените българи, че няма нищо да влагаме от парите, които откраднахме от тях в България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 4
pinoccio
преди 8 години
Може би ще се казва Дебелян Жепеевски и ще прилича на парен локомотив вместо на диво прасе. Политическите басни са много интересни и нечовешките образи в тях са облечени в човешки характеристики. Този персонаж досега грухтеше, а парният локомотив ще пуфти. И в двата случая сетивата ни ще бъдат претоварени и доведени до умора. А с уморени сетива не можеш да различиш индиец от японец, особено ако индиецът се казва - Лапнибрадат Микур, а японецът - Тицуни Микуро. Затова внимавайте и се вглеждайте в имената, когато правите избор - те носят тежък зороастрически отпечатък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 3
bgMan
преди 8 години
Той Делян може и да се отказва, но това не означава, че който му дърпа конците се отказва. Просто шефа ще използва друго подставено лице с чуждестранно звучащо име.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 3
pinoccio
преди 8 години
*** - ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 6
pinoccio
преди 8 години
Навремето злополучният Радан Кънев, преди да стъпи на политическата сцена, питаше как става това - той, адвокатът, да не може да напълни малкия джоб на Пеевски с хонорарите си, които изкарва честно и почтено. Днес, когато Радан вече е политик, макар и ***, спря да пита. Защото и Радан вече не разчита на адвокатските си хонорари, изкарани честно и почтено. Политиката е зло, всяка власт е от Дявола. Най-ценното в политиката е, че ти дава възможност да презреш външния си *** в края на двора и така да се помириш със себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 3
pinoccio
преди 8 години
Много е интересно как този Пинокио, без да е бил официално никъде на работа, на която заплатата е не повече от 1000-2000 лева, сега се отказва от "Химко". Ами, това е все едно аз, истинският Пинокио, да се откажа и да заявя, че отказвам да сложа дървения си нос на Анджелина Джоли или там, на която вие предпочитате и мокри сънищата ви. Няма кой да попита - това е страшното. Иначе мен веднага ще ме попитат - какъв е тоя дървен нос? А него никой не го пита как е изваял тази одиозна мутра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още