IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВМЗ - Сопот погаси стари задължения за 12,5 млн. лева

С тези плащания заводът спира генерирането на големи наказателни лихви

17:40 | 28.03.16 г. 2
ВМЗ - Сопот погаси стари задължения за 12,5 млн. лева

ВМЗ - Сопот погаси стари задължения към кредитори в размер близо до 12,5 милиона лева, предаде БТА, като се позова на съобщение на пресцентъра на завода.

Тези плащания ще спрат генерирането на големи наказателни лихви и така реално задълженията на оръжейния завод ще намалеят значително.

Погасени са главница по ревизионни актове на Националната агенция за приходите (НАП) за последните почти 15 години, както и задължения за местни данъци и такси към Община Сопот. Направени са плащания и по сключени споразумения за издължаване към Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и Областната дирекция на МВР Пловдив.

Продължаваме да работим и спазваме плана за погасяване, каза изпълнителният директор на ВМЗ Иван Гецов. По думите му паралелно с това продължава и работата на ръководството по инвестиционната програма - влагат се средства в машини, оборудване и технологично обновяване.

Преди дни от ръководството на дружеството съобщиха, че продължават строително-монтажните работи за цялостно обновяване на два нови цеха в Монтажния завод в Иганово, които се очаква да бъдат пуснати в експлоатация в края на месеца и в средата на април

Производствената програма на ВМЗ е обезпечена с договори за доставка до средата на 2018 година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
be_google
преди 7 години
Агенти на ДАНС влязоха на проверка в "Кинтекс"....заглавие на статия в целия бг. нет....а защо не и в Арсенал, Дунарит и в целият отрасъл. Просто да се види кой къде какво? Ей така да се наобиколят всички златни кокошчици. не е било от 26 години да се работи на три смени в оръжейната индустрия....а приходите скромнички!!! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
be_google
преди 7 години
Честито за това, ча са си платили както е редно...но какво ли че разберем след време за купувачите на продукцията. Аз лично силно се притеснявам, че ще лъсне някой списък. Нищо тайно няма в този съвременен и дигитален свят. Бойко дръж под контрол тия посни заводи, че...саудитска арабия и турция са авторите и преките участници в ТЕРОРИСТИЧНАТА ГРУПИРОВКА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА. п.п. в момента Украйна разпродава масирано соцоръжия и също подклажда световния тероризъм...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още