Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Световната банка: Китай носи заплаха за растежа на Източна Азия

Страните от Югоизточна Азия ще поведат разширяването на икономиките в региона

0
 
1
 
9
michaelis12 до: bgMan
преди 4 години
с ориз и сальотка bgMana ... :)) хем и линк ти дадох вътре има PDFи хората написали в какво оперират в кво дават кредити, ама ти пак .....
1
 
0
 
8
преди 4 години
С капитал оттук, капитал оттам ама какъв?
Китайски ориз или руска елда?
0
 
1
 
7
michaelis12 до: michaelis12
преди 4 години
ей ги демагозите само колко са нагли, "да спасим света от бедност" е спасили са го от победа ама не и от бедност, защото бедността се е увеличила в пъти повече ....

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Bank
Motto Working for a World Free of Poverty

и от там тези взимат решенията т.е. Goldman Sachs, JP Morgan, City, Bank of America а аз до са не съм чул тея да раздават милостиня .....

World Bank Group
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Bank_Group

The World Bank Group (WBG) is a family of five international organizations that make leveraged loans to developing countries.

Current President
Robert Zoellick is the former Deputy Secretary of the U.S. State Department and the former Chairman of Goldman Sachs' Board of International Advisors.
0
 
0
 
6
преди 4 години
+ Тва аз като отделен коментар, от как е създадена тая Вашингтонска Световна Банка нейната цел е уж за третия свят и развиващите се страни. Амерската банка кво прай - дава им кредити както на нас и ги обира посред бял ден къде с лихви, къде ги спъва икономически щото не слушат и до са нито една страна от бедните не е прокопсала от Американците ама НИТО ЕДНА ние също в тва число !!! Аз не виждам нито страни като Хаити или Никарагуа или Етиопия да са прокопсали а що кредити са взели от Сашш..... Що не са мръднали, щото лихвите обират дебелаците в Ню Йорк и негроата само бачкат на ангария и увеличават увеличават и грабат ресурси и въглените продължават да теглят ярема, но системата на Сашш така е напраена, че нема помошшш само грабежжжж ......
0
 
0
 
5
michaelis12 до: bgMan
преди 4 години
bgMana все едно ти си от Индия и ти тряя кредит от някоя си от "Световните Банки". AIIB дори и да оперира в началото в долари, ти си един от Борда на директорите там в AIIB. И нема да вземеш кредит от дет са твойте, а ше се набуташ при американците тъй ли ? И на онея като им текне, че нещо не слушаш икономически и може да те ребрят и цакат къде с лихви къде с друго, аааа тука не може, тойте са тука и останалите също решават сешаш ли се къде е тънката разлика са ??
1
 
0
 
4
michaelis12 до: bgMan
преди 4 години
ей ги тука колко държави са, начи всяка една може да си дава кредити на региона/държавата ( със съгласието на останалите) без да е длъжник на 3 лица лешояди в Ню Йорк както беше до са. То това и е идеята или тея дет са повече в пачка като Кувейт напр. да дава директен кредит на Пакистан без да дава комисионни на 3 лица пак в Ню Йорк .... :))

https://en.wikipedia.org/wiki/Asian_Infrastructure_Investment_Bank
0
 
1
 
3
michaelis12 до: bgMan
преди 4 години
Китайската Световна Банка е рожба и клонинг на долара
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ми ей ги бе http://euweb.aiib.org/ то там всичко си пише. С капитал най-много % от Китай и останалия капитал е от всичките тея 57 членки държави дет са там от основаването и.
1
 
2
 
2
bgMan до: michaelis12
преди 4 години
Що да не играе там Американската Световна банка след като и Китайската Световна Банка е рожба и клонинг на долара?
Таз прословута китайска световна банка с какви капитали е създадена и стои? На китайски ориз или на руска елда?
2
 
3
 
1
преди 4 години
Световната банка: Китай носи заплаха за растежа на Източна Азия
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
хахах щото в Северноизточната Азия бачка вече Китайската Световна Банка и Американската Световна не играе там .... :)) За тва ги "бави". Обаче Китайската икономика се ЗАБАВЯ с едни 6%, а югоизточните жълтури цитирам "МОЖЕ да се разраснат с 4,8%" .... :)) Т.е. с две думи Сб. Банка на Сашш нема земе нишо от Северна Азия, а Св. Банка на Китай ше намаже .... ако искат на мене да ми е кофти :))