IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управителният съвет на Volkswagen ще обсъжда доброволен отказ от бонуси

Синдикалните лидери и основните акционери настояват мениджърите по високите етажи на корпорацията да се откажат поне от част от премиите си

16:33 | 12.04.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Управителният съвет на германския автомобилен гигант Volkswagen ще обсъжда във вторник доброволен отказ от част от мениджърските бонуси за 2015 г. на фона на нарастващия натиск от страна на акционери и синдикални лидери, съобщи Wall Street Journal.

Ръководителите на концерна са призовани да демонстрират жест на солидарност със служителите, инвеститорите и клиентите заради големите разходи покрай скандала с манипулациите на данните за вредните емисии, посочва изданието, позовавайки се на двама души, запознати с проблема. 

„Темата с бонусите ще е на дневен ред на срещата днес“, казва един от източниците.

Възнагражденията на топ мениджърите в компанията се формират от фиксирана заплата, променлив бонус на база на представянето им, както и от други допълнителни премии, зависещи от дългосрочното им представяне във фирмата, посочва WSJ.

Синдикалните лидери и основните акционери в компанията настояват мениджърите по високите етажи на корпоративната структура да се откажат поне от част от бонусите си предвид надвисналите загуби и опасения за големи съкращения. Срещу Volkswagen се очакват наказателни и регулаторни разследвания в САЩ и Европа, които могат да струват на компанията милиарди евро под формата на глоби и компенсации.

Германската провинция Долна Саксония, която държи 20-процентов дял във VW, както и представители на работния съвет и на синдиката IG Metall са настоявали главният изпълнителен директор Матиас Мюлер да се откаже от бонусите по време на тричасова среща с основните акционери в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
alchen
преди 8 години
ооо те се сетиха..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още