IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът отпуска близо 120 млн. лева за пътищата в Северна България

С 15 млн. лева от бюджета ще бъде подпомогнато и строителството на метрото в столицата

13:11 | 13.04.16 г. 1
<p>
	Снимка: <em>АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

По време на днешното си заседание правителството е одобрило допълнителни разходи за инфраструктурни проекти, основно в Северна България, съобщават от правителствената пресслужба.

За превантивно поддържане на пътната мрежа, ремонтни дейности и доизграждане на пътни проекти по бюджета на регионалното министерство ще бъдат преведени допълнително 119,1 млн. лева.

Финансиране ще получат проекти за подобряване на пътната мрежа във Видинска, Монтанска, Врачанска, Разградска, Силистренска област, тунелите „Витиня” и „Ечемишка” и виадуктът „Елешница” на автомагистрала „Хемус”.

С отделно решение кабинетът одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на малко над 19 млн. лева. Основната част от тези средства – 15 млн. лева, ще бъде насочена към изграждането на третата метролиния от бул. „Владимир Вазов“ до кв. „Красна поляна“ и за разширението на втората метролиния – от метростанцията на бул. „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ в София.

Почти 2,5 млн. лева са предвидени за реконструкцията на водопровод за минерална вода в община Девин. С 962 хил. лева ще бъде ремонтирано училище в община Доспат.

Кабинетът предоставя и 400 хил. лева по бюджета на съдебната власт за Прокуратурата на Република България за извършване на разплащания по възложена комплексна съдебно-счетоводна експертиза.

Средствата по бюджета на Столична община се предоставят за сметка на предвидените средства в централния бюджет за 2016 година. Средствата по бюджета на останалите първостепенни разпоредители с бюджет се предоставят за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
... на "наши фирми". Заглавието е непълно, оправете го :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още