IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на легализирана марихуана в САЩ ще надхвърли 7 млрд. долара през 2016 г.

Ръстът се дължи основно на продажбата на канабис за удоволствие, законна в четири щата

11:18 | 21.04.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Очаква се пазарът на легализирана марихуана в САЩ да нарасне до 7,1 млрд. долара през 2016 г., сочи доклад на New Frontier и ArcView Market Research. Това представлява ръст от 26% спрямо миналата година, дължащ се до голяма степен на продажбите за удоволствие сред възрастните, твърдят консултантските компании, цитирани от Forbes.

Легализираните продажби на марихуана за удоволствие сред възрастни са достигнали 998 млн. долара през 2015 г. спрямо 351 млн. долара през 2014 г. - ръст от 184% на годишна база.

Щатите, които са легализирали изцяло марихуаната, отчитат сериозни приходи заради „зелените“ данъци, като щатът Колорадо е събрал около 70 млн. долара през фискалната 2014-15 г. Това е почти два пъти повече от данъците, събрани от продажбата на алкохол. Очаква се Колорадо да прибере 135 млн. долара от данъци и лицензионни такси за продажба на канабис през фискалната 2015-16 г., твърди ArcView. Докладът използва разходите на потребителите за купуване на канабис за медицински нужни и за удоволствие, а не оценките за продажба на дребно, за да достигне до тези данни.

Редица известни лица от шоубизнеса инвестират в индустрията, включително кънтри певецът Уили Нелсън и рапърът Снууп Дог.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 7
bgMan
преди 7 години
Не.но.рм-ал-ни.ци!Дотам ли са я закъсали, че да легализират наркоманията и да изчисляват приносът и към икономиката?А защо така умело премълчават фактите, че наркомана не е работоспособен или производителен и колко милиарда ще струва това на икономиката и здравеопазването? Какво поколение ще отгледат и възпитат друсащи се родители?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
Варяг
преди 7 години
За превъплащение ***-човек и обратно става дума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 5
Варяг
преди 7 години
Говори се ,че благодарение на труда *** е станала човек,а благодарениена марихуаната и другите наркотици човекът ще стане пак ***.Тоя наснимката май вече е станал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още