IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководството на градския транспорт в София е подало оставка

БСП иска от областния управител да отмени решението на общинския съвет за по-скъпия билет за единично пътуване

13:40 | 25.04.16 г. 1
Ръководството на градския транспорт в София е подало оставка

Цялото ръководство на Центъра за градска мобилност в София е подало оставка, съобщава БНР.

Оставките са депозирани пред кмета Йорданка Фандъкова.

Припомняме, че Фандъкова поиска ръководството на градския транспорт в столицата да се оттегли заради скандал за обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена от общинското дружество на фирма, свързана с депутата от ГЕРБ Ирена Коцева.

Заради случая оставка подаде и заместник-кметът по транспорта Любомир Христов. 

Според пресцентъра на общината, докато бъде избран заместник-кмет по транспорта в Столичната община, неговата длъжност ще бъде поета от някои от ресорните заместник-кметове, които в момента заместват Йорданка Фандъкова в различните направления.

В борда на директорите на Центъра за градска мобилност са Симеон Арнаудов, Надя Маринова, Румен Стоилов, Свилен Кръстев, Тодор Тодоров.

Междувременно днес общинските съветници от БСП внесоха при областния управител на София искане за отмяна на новата цена на билета за единично пътуване, която беше увеличена на 1,60 лева. 

Прошко Прошков от Реформаторския блок обаче определи искането като популизъм, тъй като решението е взето съобразно всички законови нормативи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
power grid
преди 7 години
Да не правят на улави и да правят циркове.Никакво вдигане цената на билета.Аз ако вдигнат цената няма да дупча билети.Ще си припомня студентските години.И този път ще набия поне един кондуктор.Преди две години ходих с 83 до една фирма Канбера и син в района на ул Житница.Една нагла кондукторка свали две дечица на спирката на която слезнах щото нямали билети и не посмя на *** да поиска билет.Посъветвах децата да бягат а тая дебела *** замалко и се размина боя.Следващия път няма да съм толко толерантен ще има направо юмруци и ритници.Лошото е че ако лупна някой наглец кондуктор мога да го убия с един удар в яда си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още