IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel не е замесена в Дизелгейт

Доклади на германското и британското правителство оневиняват марката

16:25 | 25.04.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Новата Astra. Снимка: Opel</em></p>

Новата Astra. Снимка: Opel

Германският автомобилен концерн Opel, който е част от американския производител GM, не е използвал никакви устройства, които биха могли да разпознаят дали на автомобила се прави тест на емисиите на вредни газове. Това потвърждават докладите на германското и британското правителства, цитирани от самата Opel.

При извършените проверки все пак е открита разлика в разхода на гориво, но тя не се дължи на устройства, каквито бяха открити в модели на VW Group. Причина е самият метод за измерване, който се използва в Европа.

"И двата доклада засягат добре познатата и добре разбираема разлика в представянето на автомобилите на база лабораторен емисионен тест, който спешно се нуждае от реформа, и при тест в реални пътни условия", заявяват от Opel.

Методът се нарича NEDC, като през 2017 година ще бъде заменен от напълно нов, който е далеч по-точен. Неговото обозначение е WLTP, като се базира на измервания на емисиите на автомобила директно на пътя.

От Opel вече обявиха, че ще публикуват измерени по WLTP данни за своите автомобили още преди въвеждането му. Това започне от месец юни тази година, като първият такъв модел ще бъде новата Astra.

"Ние силно вярваме, че индустрията трябва да си спечели обратно доверието чрез откритост с клиентите и регулаторните органи. И ние вече сме предприели категорични стъпки в тази посока още тази година", се казва в съобщението.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Който слушка - папка !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
"Германският автомобилен концерн Opel, който е част от американския производител GM, не е използвал...."*** как...?!!! Кой би допуснал?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още