IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal се похвали с много нови клиенти и ръст на печалбата

Активните акаунти са с над 11% повече, печалбата скача с 43 на сто, а акциите се изстреляха в следборсовата сесия с над 4%

09:50 | 28.04.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Президентът и главен изпълнителен директор на PayPal Дан Шулман по време на събитие в Сан Франциско. <em>Снимка: архив Ройтерс&nbsp;</em></p>

Президентът и главен изпълнителен директор на PayPal Дан Шулман по време на събитие в Сан Франциско. Снимка: архив Ройтерс 

Услугата за разплащания PayPal, която бе отделена от eBay преди две тримесечия, отчете изненадващо силни приходи и печалба в началото на годината. През първото тримесечие приходите на базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания скачат с 19 на сто на годишна база до 2,54 млрд. долара, обяви компанията късно в сряда след края на борсовата сесия. Анкетирани от FactSet анализатори очакваха приходи в размер на 2,5 млрд. долара, предава MarketWatch.

Печалбата скача с 43 на сто до 365 млн. долара. Тя възлиза на 37 цента за акция, докато анализаторите очакваха средно печалба от 35 цента за акция.

Броят на активните акаунти в PayPal се повишава с 11,5 на сто до 184 млн. През периода са били осъществени 1,41 млрд. трансакции, малко повече от очакванията на анализаторите.

Освен това PayPal прогнозира чиста печалба за второто тримесечие в диапазона между 34 и 36 цента за акция, съвпадайки с анализаторските очаквания за 35 цента на лот. Компанията очаква приходите ѝ за периода да са между 2,57 и 2,62 млрд. долара, над очакванията на анализаторите за 2,57 млрд. долара.

Резултатите се приеха добре на борсата, като в следборсовата сесия книжата скочиха с 4% до 41,59 долара за лот.

Ден по-рано и американският технологичен концерн eBay Inc. надмина анализаторските очаквания. Печалбата преди специални ефекти възлиза на 550 млн. долара, или 47 цента на акция. Пазарът очакваше обаче по-ниска печалба – от 45 цента на лот. Приходите скачат с 3,7 на сто до 2,14 млрд. долара, докато анализаторите очакваха 2,08 млрд. долара. 

Още технологични новини вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Miraka
преди 7 години
Алтернативи има много, но са доста по-скъпи по-скъпи за търговеца, получаващ плащането. PayPal не са ангели в никакъв случай, но имат най-ниски такси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
roskorosko
преди 7 години
Пуснете си обява в някой от популярните сайтовете за продажба и почти веднага ще получите съобщение на английски /или директно от америка/, че "се нуждаят" от вашият продукт, но могат да ви платят само и единствено чрез пей пал. Интересното е че е отделено много повече внимание как да си направите профил п пей пал отколкото въобще някакви въпроси за вашия продукт. Е как няма да имат ръст после. За съжаление и да ми се наложи наистина да използвам начин на плащане, то със сигурност ще намеря алтернатива на горепосочената организация с големият ръст. Да им е честит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още