IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСБ поиска втори президентски мандат за Росен Плевнелиев

Държавният глава обаче разкритикува партията, като посочи, че изявлението на ръководството й не е съгласувано с него

19:49 | 13.05.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ДСБ поиска втори президентски мандат за Росен Плевнелиев

ДСБ поиска втори президентски мандат за Росен Плевнелиев, който обаче разкритикува партията, като посочи, че изявлението на ръководството й не е съгласувано с него.

Днес Радан Кънев и хората му предложиха всички десни партии да се обединят около сегашния държавен глава като независим кандидат. Тъмносините настояха преди всичко ГЕРБ да поемат инициативата.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обясни, че след излизането на АБВ от властта мнозинството е разрушено и така се отваря фронт за тежки геополитически атаки отвън.

Росен Плевнелиев може да бъде успешен гарант за геополитическите приоритети на страната, категоричен е шефът на ДСБ.

Той обясни, че не са водени преговори с Плевнелиев по въпроса и обясни, че очаква това да направят от ГЕРБ.

Според ръководството на ДСБ обединена дясна подкрепа зад Плевнелиев ще му даде необходимата увереност и ще му помогне да спечели президентските избори.

От своя страна прессекретариатът на държавния глава разпространи позиция, според което разпространеното днес изявление на ДСБ не е съгласувано с него.

„Президентът Росен Плевнелиев е в последната година на един динамичен и пълноценен мандат. Той спечели изборите като кандидат на партия ГЕРБ. Държавният глава е поел ангажимент пред българския народ, че ще оповести своето решение дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни. Дотогава всяко твърдение отразява само позицията на своите автори, но не и тази на държавния глава“, пише в съобщението.

„Президентът Плевнелиев от първия си ден в политиката е бил последователен гарант на евроатлантическата ориентация на България и това ще остане така и за в бъдеще“,

Радан Кънев е убеден, че ще има предсрочни парламентарни избори. Той отправи призив към „всички десноцентристки, реформаторски и проевропейски.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 34 rate down comment 0
forexar
преди 7 години
Bravo! Сино съм впечатлен от ДСБ!Сериозна партия!Най-после някой да оцени сегашният президент!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
"Държавният глава обаче разкритикува партията, като посочи, че изявлението на ръководството й не е съгласувано с него"===Ех театро! :)))) Няма смисъл да се съгласува с него каквото и да било. Това се прави с тия които пишат сценариите за сценките му! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 1
aldy
преди 7 години
ТИЯ окончателно се оляха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още