IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сорос удвоява залога срещу S&P и залага на златото

Фондът на милиардера е купил дял от 19 млн. акции в най-големия производител на злато Barrick Gold

14:53 | 17.05.16 г. 7
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Милиардерът и инвеститор Джордж Сорос, който натрупа цяло състояние, залагайки срещу британския паунд през 1992 г., е направил голям залог върху златото през първото тримесечие и е удвоил залога си срещу S&P 500, разкри регулаторен отчет в понеделник.

Фондът на 85-годишния милиардер разкри пут опция върху 2,1 млн. акции в търгуван на борсата фонд, който следи борсовия индекс S&P, съобщава MarketWatch.

Междувременно Сорос, който предупреждава за повторение на финансовата криза от 2008 г., в чийто център този път ще е Китай, е купил дял от 19 млн. акции в най-големия производител на злато Barrick Gold. Той е купил и кол опции върху около 1 млн. акции в обезпечен със злато борсово търгуван фонд, основан от World Gold Council.

Пут опциите, които залагат на спад на цената на даден актив, предоставят на купувача правото да продава акции на определена цена в определен момент. Като цяло те повишават стойността си, когато цената на съответните акции спада спрямо цената на упражняване.

Кол опциите, които залагат на ръст на пазара, предоставят на купувача правото да купува акции на определена цена в определен момент.

За инвестициите се съобщава в отчет, подаден в американската Комисия по ценните книжа и борсовите операции, който е тримесечно изискване към инвеститорите, управляващи над 100 млн. долара. Отчетът показва броя на притежаваните акции и стойността на всеки един дял в края на тримесечието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 8 rate down comment 2
ratten
преди 7 години
дъртия вампир до кога мисли да цоца
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
за 400 тния си Рожден ден .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
некролога не може да ги срине въпреки всички кражби дет е напрайл сам не мое да напрай нищо. Също може да публикува някви си позиции и същевременно изодзадзе да има контра на тях и да чака на кестерме балъците да им обере парата щото знае, че бая народ го гледат кво прай .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 7
Атанасио
преди 7 години
Превърнаха светът в казино но това не може да продължава така ''За Анатол Калецки(завършил Оксфорд и Харвард)това, което катастрофира през 2008 г. не е една банка или финансова система, а една цялостна политическа философия и икономическа система, начин на живот и мислене за света.'' - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1752811994997027
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още