IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat се опълчи на Берлин

Според производителя само италианските власти имат право да разискват дали колите на Fiat спазват европейските еко норми

16:31 | 20.05.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В рамките на разследванията на скандала с манипулациите на данните за вредните емисии от дизелови автомобили италианският автомобилен производител Fiat обърка федералното правителство на Германия. Германското Министерство на транспорта обяви, че мениджърите на компанията са отказали да се явят на свикана от министър Александър Добринд среща. В писмо адвокатите на концерна обясняват, че само италиански власти имат правото да разискват дали колите на Fiat спазват европейските еко норми, предава DPA.  

Впоследствие Добринд обяви Fiat в „некооперативно поведение“. По думите му в общественото пространство има подозрения, че компанията не спазва някои правила. Ето защо би било „уместно“, ако Fiat вземе отношение по темата. Също така специално създадената от кабинета комисия имала съмнение дали са спазени всички правила за съответните модели.

За да се проверят изпусканите емисии, германските власти са изпратили всички документи и резултати от измерванията на компетентните италиански органи, пояснява Добринд. „Италианските власти трябва да решат сега дали правилата са били спазени", обясни министърът.

След оповестяването на аферата с нелегалния софтуер, използван от Volkswagen за манипулиране на изпусканите в атмосферата вредни емисии, Министерството на транспорта на Германия е наредило изследвания на германски и чуждестранни производители на дизелови автомобили. При това са били констатирани нередности и при Fiat. Също така и при Opel има подозрения за неправомерни замервания на стойностите на вредните газове.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Берлин все някога трябва да се събуди и да разбере че Германия не е Европа !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
skalen orel
преди 7 години
Хаа...Да вземе нашият министър на ТРАНСПОРТА да привика шефовете на WV...И глоби,глоби,глоби та свят да им се завие....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
misanthrope
преди 7 години
Швабите се омазаха в л**на и сега мятат по всички наоколо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още