Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Неприличният успех на "греховните" инвестиции

Френският застраховател Аxa се изтегля от тютюневата промишленост и хвърли светлина върху тенденцията за отговорни инвестиции

1
 
6
 
5
mapto до: vstoykov
преди 4 години
Няма профилна снимка
"ждам проблем в това да се печели от глупостта на хората. Това е напълно естествено, натурално, природно и нормално - парите да преминават от глупавите към по-малко глупавите.

Не подценявайте възможностите за печалба от човешката глупост."

По абсолютно същата логика теб те доят целия държавен апарат и ти се радват как ти си мислиш, че печелиш от човешката глупост... Може би интересният въпрос е какво точно печелиш и дали в същото време не губиш нещо. Едва ли има отговор, който да е еднакъв за всички.
1
 
8
 
4
преди 4 години
"Разпродажбите" не са само това, което иска да ни втълпи някой! В това същото време някой "изкупува" разпродаденото, но това не се казва, макар да е по-важното! Няма случайни неща - светът няма да стане по-розов от тази смяна на собственост на части от греховните бизнеси... просто друг ще прибира дивидентите от това!
1
 
6
 
3
преди 4 години
дали тия застрахователи са получили някакъв стимул да дойдат до това решение от някои, който иска да придобие част от греховните бизнеси
2
 
6
 
2
преди 4 години
Няма профилна снимка
Но по-вероятно ми се вижда други големи риби да изкупят разпродаваните акции и цената да падне съвсем леко или даже да не се усети разлика.
6
 
5
 
1
преди 4 години
Няма профилна снимка
Когато големите фондове разпродават цените ще паднат и дребните риби ще имат възможност да изкарат някой долар.

Не виждам проблем в това да се печели от глупостта на хората. Това е напълно естествено, натурално, природно и нормално - парите да преминават от глупавите към по-малко глупавите.

Не подценявайте възможностите за печалба от човешката глупост.