IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейският моден директор на Amazon застава начело на Debenhams

Серджио Бучър, директор в Amazon от 2013 г., ще поеме новия пост от октомври

12:00 | 26.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Британската верига магазини Debenhams избра европейския моден директор на Amazon за свой нов главен изпълнителен директор, съобщава ВВС.

Серджио Бучър, който бе вицепрезидент на Amazon Fashion Europe от 2013 г. насам, ще поеме новия пост от октомври. Предишните му позиции са били в компании като Puma, Nike и собственика на Zara – Inditex.

Бучър ще замени сегашния главен изпълнителен директор на Debenhams – Майкъл Шарп.

Онлайн компанията за търговия на дребно Amazon, известна най-вече с продажбата си на книги, се превърна в един от най-големите търговци на модни продукти в Европа.

Обвявайки назначението, председателят на Debenhams сър Иън Чешайър каза: „Богатата експертиза в онлайн търговията, международният опит и очевидните качества като лидер на Серджио се откроиха“.

Онлайн продажбите на самия Debenhams отчитат сериозен ръст напоследък.

Миналата година Шарп заяви, че се оттегля. По същото време се появи информация, че инвеститорите не са щастливи с представянето на компанията при неговото управление. Шарп обаче поясни, че винаги е заявявал ясно, че ще остане пет години на поста и след това ще продължи в друга посока.

По време на управлението си той намали промоциите, засили онлайн поръчките и възможностите за доставка и добави отстъпки за по-слабо използваните пространства в магазините, за да увеличи броя на потребителите. Освен това той успя да укрепи и международното присъствие на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още