IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ремонтира 50 хил. коли в Европа. Остават още 8,5 млн.

Причината за забавянето е, че концернът още чака одобрение за предложените ремонти на манипулираните двигатели

15:28 | 02.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският концерн Volkswagen вече стартира сервизна акция за моделите с манипулирани дизелови двигатели. Ремонтните дейности обаче се движат с доста бавни темпове, като от началото на годината са поправени едва 50 хил. коли в Европа, предава Automotive News. Общият брой на засегнатите автомобили на този пазар е около 8,5 млн.

Причината за забавянето не е пряко свързана с Volkswagen. Компанията все още чака одобрение за предложените ремонти на някои от манипулираните двигатели, което забавя процеса.

"Оптимисти сме, че ще получим одобрение за предложените от нас доработки за останалите засегнати модели в следващите седмици", споделя пред Automotive News Фред Каплер, директор продажби в концерна.

Германският концерн вече е получил зелена светлина за моделите VW Golf, VW Amarok, Audi A4 и Audi A5, като очаква в най-скоро време одобрение за ремонта и на Volkswagen Passat.

Германците твърдят, че ще успят да поправят по-голямата част от засегнатите 8,5 млн. коли още тази година. Това са автомобили с 1,2-, 1,6- и 2,0-литрови двигатели. Със сигурност обаче сервизната акция ще продължи и през 2017 г.


Въпреки че сервизната акция се бави, а скандалът с манипулираните двигатели е наистина огромен, концернът продължава да се радва на увеличаващи се продажби в Европа. Не така обаче стоят нещата в Северна Америка. На пазара в САЩ е отбелязан спад от 5,7% за първите четири месеца. В Канада продажбите пък са намалели с над 10% спрямо същия период на миналата година.

Що се отнася до пазара на САЩ, германският концерн все още не е стартирал сервизна акция. Сред предложените от Volkswagen мерки, които обаче все още не са одобрени, са ремонт или обратно изкупуване на засегнатите автомобили.

Още по темата - в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още