IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилните платформи и споделената икономика завладяват интернет

Все по-умни устройства, повече визуално съдържание и бизнес комуникация в социалните мрежи са сред топ тенденциите в онлайн света

11:34 | 03.06.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Технологичният свят се насочва към все по-умни устройства, повече визуално съдържание и бизнес комуникация в социалните мрежи. Електронната търговия се променя, като става все по-трудно да диференцираме марки и продукти. Услугите от споделената икономика оставят огромна следа на различни пазари, предлагайки по-евтини и удобни възможности на потребителите.

Същевременно огромните бази от данни предполагат, че анализът на цялата тази информация трябва да започне да се случва скоро. Въпросът е как регулаторите ще отговорят на тази тенденция. Какви са ключовите тенденции в интернет през последната година разкри новият доклад на Kleiner Perkins Caufield Byers (KPCB) - можете да ги прочетете надолу. 

Интернет потребители

Интернет потребителите в глобален план са надминали 3 млрд., а Индия се превръща във втория най-голям интернет пазар, като задминава САЩ и остава след Китай, сочи докладът. Според него броят на интернет потребителите расте, подпомаган до голяма степен от Индия, докато мобилните потребители и продажбите на мобилни устройства се свиват.

Растежът на броя нови потребители в Индия се ускорява до 40% спрямо 33% миналата година, като в момента те достигат 277 млн. души.

Пазарът на смартфони

В глобален мащаб ръстът на броя на потребителите на смартфони се забавя до 21% спрямо 31% миналата година. Продажбите на тези устройства също се забавя драматично, като ръстът е 10% спрямо 28% година по-рано.

Най-големият пазар на смартфони е Азиатско-тихоокеанският регион, като през 2015 г. на него са генерирани 52% от продажбите на умни телефони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 2
misanthrope
преди 7 години
:) На младежите е присъщо да вярват в светлото бъдеще. За съжаление все го чакаме и все не идва. Прогресът се движи да, светът се променя, вярно. В бъдеще, всеки ще може да си работи за 10$ месечно от дома си в Мумбай, вместо за 10 000$ месечно от дома си в Чикаго. Така на някои места всъщност ще се образуват тълпи от гладни хора.Така е то с прогреса, учените го измислят за доброто на човечеството, а първата му употреба е за направа на оръжие
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още