IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП иззе от търговци по морето компютри със софтуер за манипулиране на обороти

Данъчните инспектори пазаруват като тайни клиенти

13:34 | 14.06.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: община Несебър</em></p>

Снимка: община Несебър

Данъчни инспектори на НАП-Бургас иззеха 21 компютърни конфигурации със софтуер за манипулиране на оборотите от търговци на едро и дребно в курорта "Слънчев бряг" и Несебър. Данъчните са проверили също и високооборотни питейни заведения, дискотеки и нощни клубове, ресторанти, заложни къщи и ателиета за татуировки, съобщи БТА като се позова на НАП в Бургас.

Три от обектите са работили без касови апарати, а в други седем имали разлики в касовите наличности. За нарушенията са съставени актове, предстои издаването и на наказателни постановления.

През целия активен летен туристически сезон ще се извършва засилен контрол по спазването на данъчното и осигурително законодателство, по Черноморието ще бъдат командировани и служители на НАП от вътрешността на страната. 

Целта е максимално изсветляване на туристическия сектор и облагането на оборотите с реалните данъци и осигуровки, поясниха от приходното ведомство в морския град.

Продължава и денонощният фискален контрол на летището в Бургас и събирането на информация от туроператорите за броя на пристигащите туристи и местата за настаняване.

Данъчните използват разнообразни методи за контрол, сред които покупки на принципа на тайния клиент.

Десетки обекти са поставени под пряко физическо наблюдение, а оборотите на други се следят в реално време чрез дистанционните връзки на касовите апарати със софтуера на НАП.

В проверяваните обекти само за няколко дни има видим ръст на приходите, коментират от НАП.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Атанасио
преди 7 години
5 000 000 000 лв. е сенчеста икономика - се ощетява бюджета ГОДИШНО5 000 000 000 лв. са кражби през разходите на бюджета пак ГОДИШНО5 000 000 000 лв. плоският данък ощетява бюджета ГОДИШНО В доклада на Европ.парламент пише ,че България губи 12-19 милиарда годишно от корупцията и контрабандата - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1742287312716162 Казано иначе България може да има бюджетни излишъци и 5-6% ръст на БВП ''Според икономистите на МВФ увеличение с 1% при доходите на най-бедните 20% води до 0,38% увеличение на растежа'' - http://***.investor.bg/drugi/338/a/mvf-povishavaneto-na-neravenstvoto-zabavia-ikonomicheskiia-rastej-196827/ но кражбите са много и водят до косвени убийства - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1745776689033891
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още