IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Norilsk е купил 10 хил. тройунции паладий от Централната банка на Русия

Най-големият производител на метала в света го купува за фонд, чиято цел е да намали волатилността и да увеличи пазарната позиция на компанията

14:09 | 20.06.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Norilsk е купил 10 хил. тройунции паладий от Централната банка на Русия

GMK Norilsk Nickel PJSC е купил 10 хил. тройунции паладий от Централната банка на Русия в първата покупка за фонд на стойност 200 млн. долара, споделят пред Bloomberg лица, запознати с процеса.

Според тях може да последват още трансакции. Сделката е сключена през пролетта, когато цените на паладия започнаха да се възстановяват, твърди едно от анонимните лица.

Norilsk е най-големият производител на паладий в света. Компанията купува метала за фонд, чиято цел е да намали волатилността и да увеличи пазарната й позиция, гласи изявление, публикувано през февруари.

От Norilsk дискутират възможността за покупки на метала от Централната банка на Русия от 2014 г. насам, но преговорите бяха замразени в началото на годината, когато цената на паладия слезе до 5-годишно дъно.

От средата на януари до края на април цената на метала скочи с над 30% до 635,41 долара за тройунция. Това е най-високата цена от ноември 2015 г. насам. От тогава обаче цената се понижи до около 542 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 17:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
тези ше ги дебна нека да ги изтрещят още малко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още