IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JAC Motors проучва възможности за производство в България

Компанията разглежда страната като отправна точка към европейските пазари

20:24 | 22.06.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Китайската компания за производство на леки и тежки автомобили JAC Motors проучва възможностите за производство в България и навлизане на европейския пазар, обявиха нейни представители по време на среща със заместник-министър Любен Петров, съобщават от Министерството на икономиката.

Фирмата, която произвежда електромобили и електрически автобуси, разглежда страната като отправна точка към европейските пазари. От JAC Motors са посочили, че при успешен старт ще бъде обсъдена и възможност за установяване на асемблиращо производство в България с използване на произведени у нас компоненти.

От министерството посочват още, че заместник-министър Петров е припомнил, че в началото на 2016 г. е учреден автомобилен клъстер в България, което е показател, че броят на фирмите, които работят в сектора, е значителен. По думите му всеки 8 от 10 автомобила в света включват български компоненти.

“Ето защо при започване на производство тук JAC Motors ще намери партньори, с които да работи. Убеден съм, че използването на електромобилите е бъдещето в световен мащаб. Такъв проект е в пълно съответствие с програмата на правителството за привличане на инвестиции във високотехнологични сектори”, заяви заместник-министърът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 5
beinsa
преди 7 години
Заповядайте в Стара Загора, която се очертава да е столицата на автоиндустрията в България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още