IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ: Deutsche Bank носи най-голям риск за глобалната финансова система

Според фонда германската банка е най-важният нетен приносител на системен риск, следвана от HSBC и Credit Suisse

13:21 | 30.06.16 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-голямата германска банка Deutsche Bank AG е най-рисковата финансова институция в света като потенциален източник на външни шокове за финансовата система, смятат в Международния валутен фонд (МВФ).

„Сред глобалните системно важни банки Deutsche Bank изглежда е най-важният нетен приносител на системен риск, следван от HSBC и Credit Suisse“, посочват от МВФ в своята „Програма за оценяване на финансовия сектор“, цитирана от Wall Street Journal.

Новината идва малко след като Федералният резерв на САЩ обяви, че подразделения на Deutsche Bank и испанската Banco Santander SA са единствените сред 33 банки, провалили се на последния етап на неговите стрес тестове, които имат за цел да проверят как банките биха се справили в условията на нова финансова криза.

МВФ посочва също, че германската банкова система съдържа в по-голяма степен възможност за разпространяване на „зараза“ навън в сравнение с рисковете, които представлява за вътрешния пазар.

„В частност Германия, Франция, Великобритания и САЩ имат най-голяма възможност за разпространяване на зараза навън, измерена чрез средния процент капиталова загуба на други банкови системи поради шок в банковия сектор на страната източник“, допълват от МВФ.

Важността на Deutsche Bank подчертава нуждата от управление на риска и засилен надзор, посочват още от фонда.

Говорител на Deutsche Bank е отказал да коментира програмата за оценяване на МВФ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
крас
преди 7 години
КОЙ ДА СМЪКНЕ РЕЙТИНГА?Тези които дадоха рейтинг "ААА" на същите токсични деривати с които е пълна банката ли?Абсурд!Това означава Moody's , Standard & Poor's и Fitch да си направят харакири!Сега тези три рейтингови агенции чиито "МНЕНИЕ" беше определящо за остойностяването на ТОКСИЧНИТЕ деривати мълчат като бити ***,Знаят как ги съдиха в Америка !! Защо да не ги съдят и в Европа!!ЩЕ ИМА ПАК ДА ОБЯСНЯВАТ, ЧЕ ТЯХНАТА ОЦЕНКА Е БИЛА САМО "МНЕНИЕ" И ТО НИКОГО НЕАНГАЖИРАЩО!!ПРЕДСТОИ ГОЛЯМ ЦИРК ЗАЩОТО ТЕЗИ ЗАДБАЛАНСОВИ СМЕТКИ И ТОКСИЧНИ АКТИВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗНАТ НА БЯЛ СВЯТ.На Супер Марио не му остава нищо друго освен да продължава да обсипва Европа с хеликоптерни евра!Давай Драги, давай скъпи!Ние този филм го играхме през 1996 - 97 год, когато БНБ рефинансираше банките!ЗНАЕМ КАК ПРИКЛЮЧИ ФИЛМА С ХЕПИЕНД ЗА ДЛЪЖНИЦИТЕ И ФАЛИТ НА БАНКИТЕ!ИМА ОПЦИЯ ГОЛЕМИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ В ТЕЗИ ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В ТЕХНИ АКЦИОНЕРИ!Така отговорността ще бъде споделена
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
крас
преди 7 години
МАРТ 2013 г.Оказа, че банката с най-голям дериватен дълг не се намира в САЩ, а в сърцето на Европа, по-точно във Франкфурт, и се нарича Deutsche Bank. Става дума за 55,6 трилиона евро (преизчислено дава 72,8 трилиона долара), с 2 трилиона повече от JP Morgan.КАК БАНКАТА ЩЕ ИЗПЪЛНИ наложените от БАЗЕЛСКИЯ КОМИТЕТ изисквания за ОТРАЗЯВАНЕТО НА АКТИВИТЕ ПО ТЯХНАТА ПАЗАРНА СТОЙНОСТ ?!Ако Deutsche Bank изпълни тези изисквания тя ще трябва да се прости с лиценза за банкиране. За разлика от случаят с Комерцбанк където МФ на Германия за да спаси банката наля едни милиардии се превърна в неин основен АКЦИОНЕР, с Deutsche Bank нещата са различни. Deutsche Bank е голяма хапка и МФ на Германия не може да си позволи лукса да спасява тази банка ГИГАНТ!!УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ БАНКОВ СЕКТОР ПРЕДСТОЯТ СЪБИТИЯ НАПОМНЯЩИ НА ТЕЗИ В АМЕРИКА ПРЕЗ 2008 ГОДИНА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 4
bgMan
преди 7 години
Едно смъкване на рейтинга й трябва и айдееееееееее по нанадолнището.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 9
studioaa
преди 7 години
Тая пробита каца съдбата и е ясна от поне 10 години, защото ако си спомняте още от 2005г се личеше каква е работата с тях. Хубавото на цялата работа обаче е, че DB ще вземе и еврото на 2 метра под земята...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още