IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намериха бомби от Втората световна война в централата на VW

Фабриката във Волфсбург временно е спряла, наложила се е и евакуация на близкия квартал

14:32 | 11.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Заводът във Волфсбург, Германия. Снимка: Ройтерс</p>

Заводът във Волфсбург, Германия. Снимка: Ройтерс

Неексплодирали бомби от Втората световна война са открити в завода на Volkswagen във Волфсбург, предава Ройтерс. Част от тях са вече обезвредени, което е наложило временно спиране на работата в съоръжението, както и евакуация на жителите на близкия квартал.

Метални фрагменти от бомби са били открити още в края на миналата седмица, което провокирало по-задълбочено претърсване. На тях се натъкнали работници, заминаващи се със строеж на нов сектор във фабриката, в която се намира и централата на компанията.

Не се съобщава броят на бомбите, но става ясно, че някои от тях са вече обезвредени. Това е наложило временно спиране на работата в съоръжението, както и отцепване на намиращия се в близост жилищен квартал. Във фабриката работят 60 хил. души, или близо половината от населението на Волфсбург.

Това не е първият подобен случай, като до момента обезвреждането на бомбите е притичало без инциденти.

Заводът на VW във Волфсбург е построен точно преди началото на войната - през 1938 г. Съоръжението произвежда модела Volkswagen Type 1 (Beetle), но се използва също така за производство и ремонт на военни самолети. Това превръща фабриката в гореща точка за съюзниците, които често я бомбардират. 

Още новини за автомобили - в Automedia.bg
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още