IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри проспекта за IPO-то на "Алтерко" АД

Публичното предлагане на компанията би било второто от сектора на информационните и телекомуникационни технологии за последната година

17:18 | 11.07.16 г.
КФН одобри проспекта за IPO-то на "Алтерко" АД

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проспекта за първично публично предлагане (IPO) на „Алтерко” АД (Allterco), който беше върнат от регулатора на 1 юни заради непълноти и несъответствия.

“КФН потвърждава проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от „Алтерко” АД, гр. София, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. Вписва емисията акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране и „Алтерко” АД като емитент в регистъра”, се казва сред взетите от комисията решения на заседанието на 8 юли.

Технологичната компания имаше срок от един месец да извърши корекциите.

Връщането на проспекта се случи три месеца след новината, че нова компания от сектора на информационните и телекомуникационни технологии иска да се качи на Българската фондова борса.

Компанията е създател на иновативната система за контрол на дома She и на интелигентния детски часовник MyKi. 

„Алтерко” е доставчик на мобилни услуги, опериращ на пазарите в Европа, Азия и Америка. За компанията работят над 90 служители в офисите й в България, Румъния, Македония, Сърбия, Косово, Унгария, Германия, Сингапур, Малайзия и САЩ.

Клиенти на компанията са мобилни оператори, медийни компании, рекламни и медийни агенции, компании, предлагащи мобилни плащания, малки и средни предприятия, държавни агенции, банки и други финансови институции, производители на домашни уреди и хранителни стоки.

IPO-то на „Алтерко” би било второто от сектора на информационните и телекомуникационни технологии за последната година, след като през есента на 2015 г. на БФБ излезе софтуерният разработчик Сирма Груп Холдинг АД. През ноември Сирма Груп Холдинг набра близо 11,5 млн. лв. от борсата, с което едно от малкото първични публични предлагания на Българска фондова борса от 2013 г. насам бе успешно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още