IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украинският регулатор одобри сделката на Евроинс Иншурънс Груп за HDI

Застрахователният холдинг вече ще е представен на пет застрахователни пазара с общо над 100 млн. потребители

17:05 | 02.08.16 г. 2
Украинският регулатор одобри сделката на Евроинс Иншурънс Груп за HDI

Застрахователната група Евроинс Иншурънс Груп (ЕИГ) получи разрешение да придобие HDI Strakhuvannya, съобщават от дъщерната на Еврохолд България компания.

На 29 юли 2016 г. украинската Комисия за държавна регулация на финансовите пазари е дала одобрението си за сделката, договорена още през зимата на 2015 г.

Сега предстои прехвърлянето на акциите. Продавач на HDI Strakhuvannya e базираната в Хановер група Talanx Intertnational.

Към края на 2015 г. украинското дружество има брутен премиен приход в размер на 13,4 млн. евро и нетна печалба от 327 хил. евро. Собственият капитал е 4,1 млн. евро. Към края на миналата година в компанията работят 158 души.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
HDI Strakhuvannya вече е под управлението на ЕИГ, след като по предложение на българския купувач за нов председател на Управителния съвет е избран Александър Волков. Той има повече от 12 години опит в застраховането в Украйна и преди да се присъедини към екипа е заемал ръководна длъжност в поделението на Uniqa в страната.

Заместник-председател на Управителния съвет ще бъде Янко Николов, отново по предложение на ЕИГ. До края на 2015 г. той беше изпълнителен директор на Евроинс Македония.

Сделката в Украйна идва, след като ЕИГ вече придоби българския бизнес на Talanx International – компанията HDI Застраховане.

„След придобиването на HDI Strakhuvannya ЕИГ вече ще е представена на пет застрахователни пазара с общо над 100 млн. потребители. С това ще затвърдим позицията си на една от водещите застрахователни групи в региона“, коментира в съобщението главният изпълнителен директор на ЕИГ Кирил Бошов.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 3
toto 2
преди 7 години
Казва се :"На гол тумбак ,чифте пищови "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 3
toto 2
преди 7 години
Казва се :"На гол тумбак ,чифте пищови "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още