IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регулаторът на САЩ одобри новите дизели на BMW

Изпитанията на моделите на Mercedes-Benz продължават

13:22 | 04.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: BMW</p>

Снимка: BMW

Чакането за BMW приключи и компанията вече има разрешение да продава в САЩ най-новите си модели с дизелов двигател. Те са преминали успешно през всички допълнителни проверки, съобщават от Агенцията за защита на околна среда на САЩ (Environmental Protection Agency, или EPA).

Изпитанията, провокирани от разразилия се в края на миналата година скандал с манипулираните двигатели на концерна VW, предизвикаха известна суматоха, тъй като отложиха за неопределен период от време премиерите в САЩ на най-новите модели с дизелов двигател на редица автомобилни компании.

Чакащите одобрение модели на BMW - 328d sedan и Sports Wagon, 535d, X3 xDrive 28d и X5 xDrive 35d, покриват нормите и ще бъдат съвсем скоро на разположение на дилърите в САЩ, казва се в съобщението на EPA.

Най-големият конкурент на базираната в Мюнхен компания - Mercedes-Benz, обаче все още чака одобрение от регулатора в страната. Към момента няма определен срок, като от EPA заявяват единствено, че "дискусиите с Mercedes-Benz продължават".

Няма яснота на какъв етап са изпитанията и на американските Chevrolet Colorado и GMC Canyon, чиито дизелови версии също се подлагат на новите по-строги изпитания.

От EPA обаче разкриват, че до момента не са получили заявка от Volkswagen за одобрение на най-новите им дизелови модели. Това вероятно означава, че провокиралата международния скандал германска компания няма намерение да продава нови дизелови модели в САЩ.

Концернът очаква също така одобрение от страна на EPA за ремонтите на автомобилите си, при които беше открито манипулиращо нивата на вредни емисии устройство.

Още по темата - в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още