IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консултанти ще пишат Кодекса за земята

Агроминистерството покани за пряко договаряне три адвокатски дружества

09:55 | 11.08.16 г. 1
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

Кодексът за земята, който трябва да обедини разпокъсаното законодателство за ползване на нивите, ще бъде написан от консултанти. Това става ясно от обявена от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) обществена поръчка.

Кодексът за поземлените отношения е необходим, тъй като сега правната уредба на поземлените отношения е фрагментарна, съдържа вътрешни противоречия и често регулира един институт в няколко нормативни акта (използвайки различен подход).

Новият документ трябва да е единен нормативен акт -  модерна правна рамка за адекватното прилагане на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), които пряко засягат собствениците на ниви и арендаторите, заявява агроминистерството. 

Работата по Кодекса ще струва 400 хил. лв. без ДДС.

Процедурата е пряко договаряне. МЗХ кани за участие три адвокатски дружества: "Георгиев, Тодоров и Ко", “ Токушев и съдружници" и "Велчев и Ко".

В мотивите се казва само, че процедурата е допустима, тъй като по закон може да се приложи за търгове на стойност от 70 хил. лв. без ДДС до 500 хил. лв. без ДДС.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
misanthrope
преди 7 години
И да върнат на човека тия две кучета, дето ги качиха в колата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още