IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадът в продажбите на Bang & Olufsen удари цената на акциите ѝ

Стойността на книжата се понижи с 6,8%

09:20 | 12.08.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Стойността на акциите на датския производител на луксозна електроника Bang & Olufsen се понижи, тъй като компанията отчете спад на продажбите на телевизори, след като ѝ се наложи да отмени пускането на нов продукт на пазара, пише Bloomberg.

Цената на книжата се срина с 6,8% в Копенхаген, като малко след старта на търговията достигна 68,50 крони. За сравнение през декември фирмата записа ръст до 83,50 крони, когато спекулациите за поглъщане все още бяха на дневен ред.

Китайският милиардер Ци Дзиенхун, който показа интерес към придобиването на датската компания, се отрдъпна след това. Най-новите документи, подадени към регулаторите, показват, че той притежава малко над 20% от Bang & Olufsen.

Приходите от продажби за 12-те месеца, завършили на 31 май, са се свили с 5% за сегмента с аудио и видео продукти. Междувременно новото ѝ подразделение, наречено B&O Play, което произвежда слушалки и преносими аудио системи, се радва на 58% ръст на годишните продажби.

„Приходите в сегмента на Bang & Olufsen разочароваха заради отлагането на пускането на нови телевизори“, обяви компанията в изявление. „Но като цяло групата реализира приходи на същото ниво като миналата година. Маржовете са се подобрили, а разходите за разширяване на операциите са били по-ниски, което е довело до по-добра рентабилност в сравнение с миналата година“.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
QUANTUM
преди 7 години
Това е една безмислена статия. Сори. Явно е написана само, за да се напише нещо. Кой го интересува тука БО. Тази акция е здраво шортвана и няма нищо изненадващо, че има спад. Ако е новина, новина е примерно, че имат нов директор... Примерно, много по-интересна новина е спада при Ново Нордиск.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още