IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пред късане на дипломатически отношения ли са Русия и Украйна?

Готвените атаки в Крим са престъпление срещу Русия и руснаците, смята Дмитрий Медведев

17:15 | 12.08.16 г. 8
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Напрежението между Русия и Украйна ескалира на фона на обвиненията, които Москва отправи към Киев за организиране на атаки в Крим. Двете страни могат да се окажат пред една от най-сериозните външно-икономически ситуации - скъсване на дипломатическите отношения.

"Не бих искал всичко да завърши по този начин, но ако няма друг вариант, вероятно може да бъде взето решение за прекратяване на дипломатическите отношения", коментира премиерът Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Окончателно решение за това трябва да вземе президентът Владимир Путин, който отговаря за външната политика на Русия, допълни още той.

Премиерът на Русия нарече "престъпления срещу държавата и народа на Русия" готвения терористичен акт в Крим. Москва обвини украинското Министерство на отбраната за подготовката на нападението. Киев отрича тези обвинения.

Заради напрежението президентът Петро Порошенко нареди увеличаване на бойната готовност по границата с Крим, както и в Донбас. Днес от руското военно министерство пък съобщиха, че зенитно-ракетния полк, разположен в Крим е получил на въоръжение ракетна система С-400 "Триумф". Целта е повишение на професионалното ниво и практически обучения на офицерския състав на военната част, гласи официалното съобщение на руското ведомство. 

Всъщност комисията по външни отношения в украинската Върховна рада още през пролетта взе решение за прекратяване на отношенията с Русия. Съгласно украинското законодателство обаче тези решения имат само препоръчителен, а не задължителен характер.

Правителството тогава разкритикува това искане, а премиерът Павел Климкин коментира, че подобен акт може да постави под заплаха Минските споразумения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 2
Jorkata
преди 7 години
Дам - не са заплашени - там просто изчезват... а останалите - там ченгетата направо си ги отстрелват по улиците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 3
bgMan
преди 7 години
Само дето в САЩ все още не са заплашени от затвор критичните журналисти и религиозните организации различни от православната и мюсюлманската деноминация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 4
Jorkata
преди 7 години
Селчоо - а в САЩ да не би народа да контролира всички природни богатства бе? И за какви права ми говориш, когато там правата са на страната на богатите... Народа и в Русия, и в САЩ го духа мощно - без значение в каква опаковка е обвита държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 7
DutyFree
преди 7 години
Хахахах ТИ СИ ПОРЕДНИЯ ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК!!! ТОВА Е !!Хм, може ли в Русия да има 15 олигарха държащи всичките и природни богатсва и да няма частна собственост или човешки прав, И ТИ БЪЛГАРИН ДА ГОВОРИШ , ТАКИВА НЕЩА... АМИ КАЖИ НИ, ТИ КОГА ЩЕ ОТИДЕШ ТАМ ЗА ДА РАЗВИВАШ ЧЕРВЕНИЯ ИМ ФАШИЗЪМ И НЕ РАЗВИТИЕ !!! *** ЧЕРВЕН ФАШИСТ!!! ДОЛУ ЧЕРВЕНИТЕ ФАШИСТИ ОТ ВЛАСТТА И ОТ БЪЛГАРИЯ.. ЩЕ ПОЧНЕМ ДА ВИ БЕСИМ, КАТО ПЪЛНИ МАЗМАНТИИ ,КАКВИТО СТЕ СИ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 4
panther
преди 7 години
Аааа, партейгеноссе брейнфрий с новия морал и повредения капслок?Пак ли избивате милиони за "новия свят"?Иска ви се да докарате руснаците до нивото на "демократизиран" Ирак, Либия или Афганистан?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 9
DutyFree
преди 7 години
Русия е най-измамната страна в историята на човечеството
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
DutyFree
преди 7 години
http://***.faktor.bg/***/svjat/53116-rusiya-e-nayizmamnata-strana-v-istoriyata-na-chovechestvoto.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 9
DutyFree
преди 7 години
Еми както правят военните на ШУТИН В УКРАЙНА ИНВАЗИЯ ЛИ???МНОГО СМЕШНО, ЩЕ ИМА ПРЕВАНТИВНИ УДАРИ СРЕЩУ МОСКВА И ДО ТАМ.. ЧЕРВЕН ФАШИСТИ И ТЕРОРИСТИ !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още