IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Едуард Сноудън е спечелил над 200 хил. долара за година от лекции

Те са произнесени пред различни американски обществени организации чрез видеоконферентна връзка

10:08 | 14.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Бившият сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън, който получи убежище в Русия, след като избяга от родината си и разкри мащабите на американския електронен шпионаж, е спечелил през миналата година над 200 хил. долара, предаде ТАСС. 

Тази сума Сноудън натрупал от хонорари за лекции и речи, произнесени от него пред различни американски обществени организации и институции чрез видеоконферентна връзка.

Така например за лекция пред университета на щата Колорадо Сноудън е получил хонорар от 56 хил. долара, предаде БТА.

Адвокатът на Сноудън Бен Уизнър каза, че няма нищо осъдително в това, че неговият клиент си изкарва прехраната, като говори пред глобална аудитория по такива теми като следенето и демокрацията.

Уизнър увери, че клиентът му ще плати всички дължими данъци върху доходите и че не цели да забогатява от своите публични изяви.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ivanrog
преди 7 години
Едно много важно условие, това да се случи и да прорабботи е да се премахне и разделянето на осигуровките за работодател и служител, а всичките да са за сметка на служителя, това е негов доход.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още