IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Журналистите са нисша форма на живот, отразяват пристрастно кампанията ми

Предизборният екип на милиардерът е силно разколебан заради спадащата му популярност, писа NYT

08:32 | 15.08.16 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Очевидно ядосан от медийните публикации за все по-голямото си изоставане от Хилъри Клинтън, републиканският кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп продължи през уикенда нападките си срещу медиите. Той ги обвинява, че се отнасят враждебно към него и отразяват пристрастно кампанията му, предаде AFP.

„Не се изправям срещу нечестната Хилъри Клинтън, аз се изправям срещу нечестните медии“, заяви той в реч във Феърфийлд, щата Кънектикът. „Медиите не отразяват коректно моите митинги. Те никога не споменават за истинското послание и никога не показват колко е голямо множеството, нито колко е ентусиазирано”.

„Не е свобода на печата, когато на вестниците и другите медии е позволено да казват и да пишат каквото си искат, дори да е напълно невярно", продължи тирадата си Тръмп в Twitter.

 

Часове по-рано той заклейми "отвратителните и корумпирани" медии и стовари гнева си конкретно върху New York Times, който написа, че предизборният екип на Тръмп е силно разколебан заради спадащата му популярност в социологическите анкети.

New York Times цитира анонимни източници и пише за митинги, които никога не са се състояли. Според вестника екипът на Тръмп не успява да държи кандидат-президента в рамките на нормалното, а самият милиардер често е „ядосан, мрачен и в лошо настроение“. Освен това бил „изтощен и все още объркан за политическите процеси“.

"Репортажите му са измислица" оплака се в туит милиардерът. "Медиите закрилят Хилъри" добави той. Според милиардера вестникът се проваля, губи много пари и скоро ще бъде закрита.

Дори и CNN усети гнева на Тръмп. „Това не е честен канал, това е измет, те са жалки", каза Тръмп. „И знаете ли защо аудиторията им рязко пада? Защото аз отказвам да бъда интервюиран (от CNN)".

Още в петък при своя проява в Пенсилвания Тръмп посочи към редицата с журналисти в залата, пояснявайки, че „това е най-нисшата форма на живот. Те са най-нисшата форма на човечеството“. В случай на своя победа на изборите милиардерът обеща да улесни завеждането на съдебни искове срещу медиите.

„Тръмп е прав, като казва, че повечето медии искат той да загуби изборите", писа вчера Wall Street Journal. Това е така, „защото Тръмп улесни медиите и опонентите си да го атакуват със собствените му язвителни изказвания", добавя вестникът. 

Междувременно се очаква вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, който днес ще се включи в предизборната кампания на Хилъри Клинтън, да обяви Доналд Тръмп за най-неинформирания кандидат за президент в историята. Байдън ще участва за първи път в предизборен митинг на Хилъри Клинтън в родния си град Скрантън в щата Пенсилвания.

Вицепрезидентът ще каже, че републиканският кандидат за Белия дом е по-зле подготвен по въпросите на националната сигурност от всички досегашни кандидати, съобщи неговият офис.

Наред с това се очаква той да увери, че Клинтън предлага решения за проблемите на средната класа в сферата на заетостта и образованието и че тя ще се стреми към приемственост на политиката, водена от президента Барак Обама, добавя AFP. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

13
rate up comment 7 rate down comment 3
panther
преди 7 години
Страна в която здравеопазването и образованието се превръщат в привилегия, вместо в право нормално да върви на зле и да си губи средната класа. Допълнително нещата се влошават от банкери и адвокати - които от помощниици на бизнеса преди около половин век днес са се превърнали в беазсмислени паразитни класи. Плюс увеличаването на нискообразовани първосигнални малцинства (макар че в САЩ донякъде се компенсира с раждаемост на нормални хора)За съжаление България върви по пътя на САЩ, вместо по пътя на Германия.А и на Германия американците се постараха да и осигурят навлеци от африка и арабия, че да не са само американските проблеми с малцинствата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 1
крас
преди 7 години
до 8"Губернаторът на американския щат Уисконсин Скот Уокър повика Националната гвардия за справяне с уличните безредици в град Милуоки, предадоха агенциите."ЦИТИРАНОТО НЕ Е ПРЕЦЕДЕНТ А ПРАКТИКА КОЯТО ПРЕДИ НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ!Иначе цифрите които цитираш са на същите тези журналисти, които Тръмп сочи като зависими от парите. ТВЪРДЯ, ЧЕ В АМЕРИКА СРЕДНАТА КЛАСА СЕ Е СТОПИЛА И ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ХОРАТА НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПОСРЕЩАТ ПРОБЛЕМИ СВЪРЗАНИ С ПЛАЩАНЕ КАСАЕЩО ТЯХНОТО ЗДРАВЕ. Не случайно Обама направи безуспешен опит да извърши ЗДРАВНА РЕФОРМА за да се покрие здравното осигуряване на голяма част от населението.За пример ще ти посоча, че поставянето на стенд на неусигурен американец струва 134 000 $ !!КОЛКО ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ СА НЕУСИГУРЕНИ И ОБРЕЧЕНИ НА СМЪРТ?!ПРОБЛЕМА В АМЕРИКА Е ПОДОБЕН НА ТОЗИ ВЪВ ФРАНЦИЯ И ЕВРОПА!КЛАСОВОТО РАЗДЕЛЕНИЕ НА ХОРАТА НА БЕЗУМНО БОГАТИ И БЕДНИ СЪЗДАВА НОВ ВИД ОТНОШЕНИЯ, КОИТО ВОДЯТ ДО РАЗПАДА НА ДЪРЖАВАТА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 2
Lucifer
преди 7 години
Тръмп разочарова дори и Путин....а толкова залагаше на него...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 16 rate down comment 6
Императорът
преди 7 години
Ами 1 438% е прав. Дори и в Инвесторът за нещастие принципът е: за Тръмп или лошо или нищо - и това при положение, че ние като държава, понесохме огромни щети от пряка намеса на изродената старица клинтън във вътрешните работи на държавата ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 7
bgMan
преди 7 години
Това вече го закопа.Няма гл.упа.к в развития свят, който да е направил подобно изявление и да е продължил политическата си кариера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 4
serganta
преди 7 години
В последните 5 години са го свили от 4,6 на 3,3% и нищо не се е променило в здравеопазването. Бюджетът им за отбрана е малък така или иначе.Американците именно искат да живеят по старо му, не обратното. Средната класа в америка намалява но все още е 51% от населението на страната + 20% в горната граница и само 29% под критериите за средна класа. Та кое точно твърдение с главни букви защитаваш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 7 години
за да отразяваш истината от събитията в медиите е необходимо да можеш да пишеш или говориш грамотно. за да манипулираш и насочваш чрез медиите общественото мнение, ти е необходимо да учиш още 4-5 години журналистика след като си вече грамотен.!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 6
крас
преди 7 години
Каквото и да пшете истината е една - САЩ са в голяма криза.която не е само политическа , но и СОЦИАЛНА!ДА СЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ЖИВЕЕ ПО СТАРОМУ, КОГАТО АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ТОВА И ДА СЕ ПРЕДЛАГА ЕДИНСТВЕНА АЛТЕРНАТИВА КАКВАТО Е ТРЪМП може да доведе само до едно - ВЪТРЕШНИ СОЦИАЛНИ НАПРЕЖЕНИЯ изразяващи се най често в индивидуални изпълнения на "вълци" единаци които ще прерастнат в открити бунтове срещу системата. АМЕРИКА която беше еталон за поведение се превърна в един разпадащ се ВАВИЛОН. Метастазите които са обхванали империята НЯМА ДА БЪДАТ ОТСТРАНЕНИ , нито от Тръмп , нито от Клинтън. НЯМА Я СРЕДНАТА КЛАСА!!НУЖНИ СА ГОЛЕМИ СОЦИАЛНИ ПРОМЕНИ И ТО НАЙ ВЕЧЕ В ОБЛАСТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, което създава огромна несигурност в живота на всеки беден американец!!Това може да се случи само при условие на орязване на военния бюджет, което няма как при тези двамата да се случи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 9
MZ/X
преди 7 години
Тръмп е кръгъл ***, който не е в състояние да се контролира и да си държи нервите! Дори да вярва в това което казва, не е начинът да се справи с медиите, като ги заплашва! Никой не е спечелил публична война с медиите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 1
lyusien
преди 7 години
Платени и поръчкови журналисти има навсякъде по света и Тръмп трябваше да знае това когато се кандидатира за президент Не бива да се прави на разсеян Другият кандидат г-жа Клинтън също я направиха на нищо вестниците и журналистите но тя не гъкна Тя е била в играта и прекрасно знае че това е в играта Прави са много от политиците в С А Щ че Тръмп не е подготвен да бъде президент Не стига само това че се заканваш да изгониш 11 милиона нелегални емигранти Трябват и други качества Но все пак Тръмп трябва да е благодарен че не е политик в България Тогава би разбрал наистина какво е платени и поръчкови журналисти и медии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още