IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Зукърбърг съжалява, че е инвестирал 2 млрд. долара в Oculus?

Преди две години компанията реши да навлезе в една нова за нея сфера и направи инвестиция, която изненада мнозина

08:18 | 24.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Всички допускат грешки, а Марк Зукърбърг не се страхува да признае част от своите, като това, че късно е осъзнал, че си заслужава да инвестира във виртуална реалност, пише Business Insider. 

В интервю Зукърбърг коментира придобиването на Oculus за 2 млрд. долара през 2014 г. В него той посочва, че е похарчил огромна сума за компания, за да навлезе в тази сфера, вместо да изгради свой вътрешен екип по-рано. Въпреки това той посочва, че тези големи ходове са не само неизбежни, а и необходими.

„Придобихме екипа на Oculus за много пари“, коментира Зукърбърг. „Ако бяхме свършили по-добра работа в изграждането на експертиза, за да правим подобни неща на вътрешно ниво, тогава може би нямаше да има нужда да правим този ход [придобиването – бел. ред.]”.

Но Зукърбърг изтъква, че е осъзнал, че технологията за виртуална реалност си е струвала инвестицията -  придобиването на водеща компания в тази сфера, вместо в развиването на вътрешен проект.

„До момента екипът на Oculus е най-талантливият, работещ в тази област, така че имаше смисъл да правим този голям ход“, допълва той.

Важно е да отбележим, че Зукърбърг не смята придобиването на Oculus за грешка, а по-скоро за скъпо решение на желанието на компанията да навлезе в сферата на виртуалната реалност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
bgMan
преди 7 години
Виртуалната реалност със сигурност е едно от най-печелившите и перспективни бъдещи предприятия, така че, колкото по-скъпо и да е платил си заслужава. Инвестицията ще се изплати многократно щом това е най-добрият екип в света що се отнася до развиването на VR.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още