IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ipsos: Клинтън води с 8 процентни пункта пред Тръмп

Въпреки това и кандидатът на демократите също не вдъхновява повечето американски избиратели

09:33 | 20.08.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кандидатът на демократите за президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Кандидатът на демократите за президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън. Снимка: Ройтерс

Кандидатът на демократите за президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън води с 8 процентни пункта пред своя републикански съперник Доналд Тръмп. Това показва ново проучване на института Ipsos за Ройтерс.

Според сондажа, проведен в периода 14-18 август, 42 процента от вероятните избиратели ще гласуват за Клинтън, а 34 на сто - за Тръмп. Цели 23 процента обаче няма да подкрепят нито един от двамата основни претенденти. 

Клинтън води на Тръмп през по-голямата част от предизборната кампания, отбелязва агенцията. На този етап преди четири години борбата бе по-оспорвана. Тогава президентът демократ Барак Обама, който впоследствие бе преизбран, водеше с по-малко от 2 процентни пункта пред републиканския си опонент Мит Ромни.

Клинтът води и в отделно проучване на Reuters/Ipsos, в което хората са молени да избират между Клинтън, Тръмп, кандидата на либералите Гари Джонстн и кандидатът на Зелената партия Джил Стайн. Около 41% подкрепят Клинтън, а 34 на сто – Тръмп. Сред алтернативните кандидати Джонсън е трети със 7%, а около 2% подкрепят Стайн.

Клинтън може и да води пред Тръмп, но тя също не вдъхновява повечето американски избиратели, показва проучването. Повечето американци не гледат благосклонно на нито един от двамата кандидати. Две трети от участниците в допитването смятат, че страната се движи в грешна посока.

Още по темата вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 5
Ewiak Ryszard
преди 7 години
Защо Тръмп ще спечели? В Библията се казва: "И [северният цар = Русия от втората половина на ХIХ век (Даниил 11:27)] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [разпадането на Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия]." (Даниил 11:28,29а)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Еми значи, отвратените само гледат , отвратителните печелят !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
scott
преди 7 години
това не може да бъде, защото това не може да бъде никога!цели 2/3 ДВЕ ТРЕТИ имат правилно мнение и отношение?!?!?!?!?И как тогава, по дявалите, оставят фед да зъборка такива каши?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още