IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция откри официално третия мост над Босфора

Мегапроектът, свързващ Европа и Азия, е на стойност 3 млрд. долара и с него Ердоган се надява да си осигури място в историята

20:11 | 26.08.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Турция откри с тържествена церемония третия мост над Босфора, един от най-големите окачени мостове в света, в присъствието на президента Реджеп Ердоган и много други официални гости, съобщава Ройтерс.

Мегапроектът, свързващ Европа и Азия, е на стойност 3 млрд. долара и с него Ердоган се надява да си осигури място в историята. 

Мостът над Босфора е построен в стила на Бруклинския мост в Ню Йорк. Дълъг е 1,4 км. и е широк 59 метра, като разполага с осем платна за превозни средства и две високоскоростни железопътни линии.

Ердоган се стреми да използва подобни проекти, за да стимулира икономическия растеж и да си осигури място като най-значим лидер в Турция след основателя на модерната република Мустафа Кемал Ататюрк.

Но икономическият растеж на Турция се забавя от 2011 г. и страната може да се изправи пред трудности в намирането на инвеститори, особено след опита за преврат миналия месец.

Галерия със снимки на моста може да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 18 rate down comment 2
sando1
преди 7 години
8 ленти, а не платна. Има разлика и то голяма, ама като сте все с купени книжки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
Eon
преди 7 години
200 млрд или 3 млрд?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още