IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцки банки подготвят търг за жилища на длъжници

За продажба ще бъдат предложени имоти на стойност 300-400 хил. евро, но не и жилища на уязвими социални групи

13:46 | 31.08.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Атина. Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Атина. Снимка: Ройтерс

Гръцки банки се подготвят за първия за годината търг на имущество на длъжници, съобщава „Катимерини“. Аукционът е насрочен за 15 септември. Банките разглеждат продажбата като сигнал за техните длъжници, които често отказват да си сътрудничат с кредиторите в търсене на решение по необслужваните дългове.

Често продажбата на заложеното срещу заеми имущество се спира с помощта на адвокати и нотариуси.

В този търг на пазара ще бъдат предложени имоти на стойност между 300 хил. и 400 хил. евро. Дълговете, срещу които са залагани, не са обслужвани от поне две години, допълват банките. В продажба ще бъдат пуснати имоти на около 2 хил. души.

Тези собственици не само че не плащат задълженията си към банките, а дори отказват да коментират начини за погасяването им с кредиторите. Досега те са се възползвали от замразяването на търговете на заложени имоти по необслужвани кредити. Забраната беше вдигната наскоро, посочва гръцкото издание.

Банките са категорични, че няма да продават жилищата на уязвими социални групи, както и имоти на семейства, които нямат друго имущество.

„Катимерини“ още отбелязва, че търговете ще целят банките и хората с необслужвани кредити отново да започнат да преговарят в търсене на решение.

Масовата продажба на жилища не е в интерес на банките, защото имотите в Гърция загубиха голяма част от стойността си в последните години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
the_evil_lord_Darth_
преди 7 години
Интересът на Банката /Защитата на Банката от риск/ винаги е по - важен от интереса на Кредитополучателите и Вложителите /Клиентите на Банката/. Заплатите служителите на Банката /пенсионерите дето всичко им е зорлен и всичко заради тях и около тях става зорлен/ са по-важни от лихвите по кредитите и депозитите!Така по-бързо ще се случи желаната промяна:Nana - One Secondhttps://***.youtube.com/watch?v=IFdbolZ-6McNana - LET IT RAIN https://***.youtube.com/watch?v=CZnNxlunET4
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още