IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатството в Русия - най-неравномерно разпределено

62% от богатството в Русия се контролира от милионери, докато в Япония този дял е 22%, а в САЩ е 32%

21:10 | 01.09.16 г. 23
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Социалното неравенство в големите световни икономики е най-изразено в Русия, където близо две трети от богатството се контролира от милионери, сочи проучване, цитирано от CNBC.

62% от богатството в Русия се държи от милионери (в доларово изражение), а 26% се контролира от милиардери, изчисляват от New World Wealth в своето проучване.

"Ако милионерите контролират над 50 на сто от богатството в дадена страна, значи има много малко място за смислена средна класа", коментират от компанията.

Япония, третата по големина световна икономика, е "най-равнопоставената" голяма държава по този показател, като милионерите там контролират само 22 на сто от общото богатство.

САЩ са "изненадващо равнопоставени", като около една трета от богатството в страната е собственост на милионери.

"Това е изненадващо нисък дял предвид негативното представяне на САЩ по отношение на неравенството в доходите", посочват от New World Wealth.

Неравенството на доходите, заедно със застоя на заплащането и благосъстоянието на средната и работническата класа, е в центъра на вниманието в САЩ преди предстоящите президентски избори през ноември.

New World Wealth поставя САЩ на осмо място в света по средно благосъстояние на един човек, което оценява на 151 хил. долара.

Начело в тази класация е Монако, където над 5% от общо 40-те хил. жители имат по над 10 млн. долара. Богатството на един човек там се изчислява средно на малко под 1,6 млн. долара.

Дял от богатството, концентриран в милионери по държави:

Русия: 62%
Индия: 54%
Великобритания: 35%
САЩ: 32%
Австралия: 28%
Япония: 22%

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

12
rate up comment 12 rate down comment 9
ivopashov
преди 7 години
Доста повърхностна статия - то хубаво пише за милионери, ама за милиардери нищо не се споменава (освен в Русия). Ако в статистиката влезнат и милиардерите, САЩ ще е нещо от рода - 1% хора контролират >50% ресурси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 21 rate down comment 5
misanthrope
преди 7 години
Да Стояне, това отдавна е форума на Работническо Дело. Подозирам че има и доста нормални хора, но отдавна вече не пишат, може би и не четат коментари. Пък и да бъдем реални - и статията е една инвесторска....Инвестора се научи, че работническо дело скача на думата Русия като бик на червен *** и за това всяка втора статия е Русия, Южен Поток, Турски Поток, Путин, защото веднага под нея 3000 коментара - трафик е това, импресии и ,...кинти. И ТЕ ТАКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 15 rate down comment 4
george353
преди 7 години
Стояне, ти представител на белите хора ли си? Имаш ли представа какво е в Индия? 25000 джагала на кв. км. които живеят по някаква извратена, варварска кастова система отпреди 3000 години. Нещо като ислямския шериат, но по-зле.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 21 rate down comment 13
Стоян Петров
преди 7 години
Форумът на работническо дело ли е? В Русия и Индия няма средна класа според представите на белите хора. Мизерни заплати, мизерна собственост. Иманенето на работещият човек е нищожно. Това е бе, фростраци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 20 rate down comment 8
ing5rov
преди 7 години
"въпреки че ми е странна класацията, като знам че една къща средно голяма със земята в щатите на повечето места е към милион в долари"Както върви , след сто години може и милиард долари да струва...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 21 rate down comment 13
michaelis12
преди 7 години
Много странно обаче нали пишат САЩ, Русия, Япония дрън дрън ала бала, Монако нали обаче никой не споменава Ватикана е що ?!? САЩа краднали от света последните там 60г. ем голема работа напрайли си 10 самолетоносача, а тея Кардиналите крадат вече 10 века там разни династии Борджии Морджии та Испанската църква, ами земите на Ватикана ?!? Поне САЩа и Русия праат нещо си компютри, самолети ала бала, Ватикана само каа : "Дайте тука за Църквата, ей ви една книжка Библията и обичайте ближния и дайте жълтиците" ... но за тех нит дума никъде. Некой нещо да е чул за Banco de Vaticano с кво разполагат кво имат - ми ньет .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 27 rate down comment 12
michaelis12
преди 7 години
междудругото много път давам идеи в Монако да отидат бежанците тъкмо всеки има по 1.6 млн. ше приюти х 5 маннгалски семейства и готоо ше ги израни ама никой не ме чува или Меркелица и еврогейовете не се е сетили или се праат на ощипани ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 25 rate down comment 14
michaelis12
преди 7 години
Богатството в Русия - най-неравномерно разпределено ------------------------------------------------------------------------------и се почва ..... :)) къде, къде и аре в РУСИЯ пак еди кво си еди що си ... пхахах хахахах оффф майкоу тея дет мислят пропагандата са некви стажанти верно .... :)) Нали беха фалирали бе какви милиярдери и милионери, там нема нищо е Стоенчо кааше, че яли само варени картофи и живели в пещери .... А в Монако са НАЙ-БОГАТИ щото сите от върха на пирамидата взети заедно от САЩ, Британия, Китай, Германия, Русия са си напъхали в Монако, торбите с парите .. за тва всеки там е милионер щото ние сме обрани кат поляци на централна гара не само в България, а по целия свят работши класа, за Африка и Лат. Америка да не говорим въобще ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 12
khao
преди 7 години
въпреки че ми е странна класацията, като знам че една къща средно голяма със земята в щатите на повечето места е към милион в долари ... и не само там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 13
khao
преди 7 години
хахахаха, ти можеш ли да четеш ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още