IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стойчев: Инвеститори от Турция може да намерят по-благоприятна почва в България

Развръзката в южната ни съседка от гледна точка на инвеститорите тепърва предстои, каза Андрей Стойчев, член на борда на директорите на "Делтасток"

21:54 | 01.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Развръзката в Турция от гледна точка на инвеститорите тепърва предстои. Това каза Андрей Стойчев, член на борда на директорите на "Делтасток", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Очакват се данните за редица показатели, като инфлация, прогнозен брутен вътрешен продукт, потребление, настроения на инвеститорите, за да се види какви са последствията от събитията през последните два месеца. Ясно е, че всички тези събития - опитът за военен преврат и чистката след това, заповедта към Централната банка да не си играе с лихвените проценти, разклатиха доверието на демократичните общества в управлението на Турция. Това влияе много на всеки сериозен инвеститор", коментира той.

"Инвестициите, които вече са направени от доста големи компании, заради логистиката и изградената инфраструктурата, следят това, което се случва в Турция, но нищо повече", обясни анализаторът.

По думите му със сигурност данните, които ще излязат до края на годината, ще покажат отлив от нови инвестиции. "Погледът на различните компании, които искат да инвестират в Турция, може да бъде променен".

"Ситуацията влияе и на България, защото инвеститорите гледат региона, но не съвсем. Все пак България е част от една по-голяма европейска общност, а Турция все още не е".

"В България нещата са доста по-познати въпреки проблемите тук. Ако трябва да бъдем оптимисти, може инвеститори от Турция да намерят по-благоприятна почва в България".

Какви са тенденциите на капиталовите пазари и накъде ще се насочат капиталите в бъдеще?

Вижте още от коментара на Андрей Стойчев във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Vesko94
преди 7 години
Дори финансовата и икономическата криза в Гърция не донесоха кой знае какви инвестиции в България, камо ли в този случай. Не знам тези анализатори през какви очила гледат, но фактът е, че България привлича по-малко инвестиции, дори и от съседна Сърбия, която не е в прословутия Евросъюз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още