IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lululemon разочарова с новата си прогноза

По-слабата прогноза засенчи по-високите продажби и печалба от последното тримесечие

15:30 | 02.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на продукти за йога Lululemon Athletica отчете по-големи разходи на веригата си за доставки, за нови продукти и обяви по-слаба прогноза за текущия период, което засенчи данните за по-високи продажби и печалба през последното тримесечие, пише Wall Street Journal.

Акциите на базираната във Ванкувър компания увеличиха стойността си с 46% през тази година, но в четвъртък отбелязаха спад от 8% по време на следборсовата търговия в резултат от обявяването на финансовите резултати на фирмата.

Lululemon отчете 14% увеличение на приходите за второто фискално тримесечие до 514,5 млн. долара и 4% ръст на продажбите, като се изключат някои новоотворени магазини и тези, които са били затворени. Същевременно компанията работи по изчистването на запасите, подобряването на потребителското преживяване и увеличаване на директните онлайн продажби. В тази връзка общите и административните разходи са скочили с 24 на сто до 180 млн. долара и са се увеличили до повече от една трета от приходите от продажби за периода.

Главният финансов директор Стюарт Хаселдън твърди, че „по-голямата част“ от инвестициите на компанията в подобренията на нейната верига от доставки и асортимент от рекламни стоки са завършени през последното тримесечие.

Ръководителите на компанията заявиха, че през периода, завършил на 31 юли, трафикът от хора в магазините е бил проблем, но клиентите са купували по-голям брой стоки на трансакция. Освен това Lululemon отчете спад на запасите, които са се свили с 1% до 277,3 млн. долара.

Компанията до голяма степен е преодоляла грешките от ранните си години, но напоследък е доста критикувана заради своя мениджмънт. През юни основателят на компанията Чип Уилсън поднови призивите си за промяна в Lululemon. Той иска условията да бъдат сменени така, че всичките 12 членове на борда на директорите да могат да бъдат преизбирани на годишна база.

Същевременно Lululemon трябва да се бори с нарастващата конкуренция на пазара на спортни стоки, както от традиционните играчи, така и от новоизгряващите.

За последното тримесечие Lululemon отчете 12,5% ръст на печалбата до 53,6 млн. долара, или 39 цента на акция. Маржът на печалбата е скочил до 49,4% от 46,8% година по-рано.

Прогнозата на компанията за печалбата за третото фискално тримесечие е за 42 до 44 цента на акция, което се оказа под очакваните от Wall Street 44 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
hex
преди 7 години
Много ясно! Пазарът на напальонки е ограничен и си има лимит. Пък и мъжете нещо не се възприемат в чорапогащи. Така че горе-доле са си достигнали апогея. Сега единствено би им помогнало ограничение на разходите. Например да закрият магазините си и да минат на ритейл. Поживем-увидим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още