IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG вярва, че новият ѝ премиум телефон ще върне успеха на мобилния ѝ бизнес

Компанията представи устройството часове преди Apple да обяви своите нови продукти

11:44 | 07.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

LG Electronics представи премиум смартфон, с който се надява, че ще върне към успех своя бизнес с мобилни устройства, който е основен източник на приходи и ключов клиент за компоненти на доставчиците в LG Group, предава Ройтерс.

LG представи V20 само няколко часа преди конкурентът ѝ Apple да пусне своя най-нов iPhone. V20 също така се появява около пет месеца след като LG представи флагмана G5, който обаче не изпълни очакванията заради проблеми с производството и заради конкуренцията от страна на Galaxy S7 на Samsung Electronics.

Разочароващото представяне на G5 доведе до петото поредно тримесечие, в което мобилното подразделение на LG отчита оперативна загуба. Звеното генерира близо една четвърт от приходите на LG за първото полугодие, като купува компоненти от филиали на LG Group, включително LG Display и LG Innotek.

"Надяваме се, че V20 ще бъде повратна точка“, коментира ръководителят на мобилното подразделение на компанията Чо Джуно по време на пресконференция.

Новият телефон на LG ще се сблъска с голяма конкуренция от страна на Apple и Samsung, въпреки че изтеглянето на пуснатия наскоро на пазара Galaxy Note 7 може да се окаже от полза за LG.

Чо твърди, че не е сигурен дали изтеглянето на Note 7 ще помогне на V20 и не желае да коментира конкуренцията, в това число Samsung и Apple.

V20 има 5,7-инчов дисплей, метално тяло, сменяема батерия и по-големи възможности от гледна точка на звука, което се дължи на партньорството с производителя на аудио електроника Bang&Olufsen.

Освен това телефонът има подобрени възможности за фото и видео заснемане благодарение на двойната задна камера и по-малкото замъгляване на снимките и клиповете, посочва компанията.

Компанията не разкрива каква ще е цената на устройството и към какви продажби се стреми. ТТелефонът първоначално ще се продава в Южна Корея от края на септември, а след това ще се предлага и на други пазари като САЩ, Хонконг и Китай.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 6
misanthrope
преди 7 години
Ех.... някога имаше една много хубава фирма за електроника, казваше се Gold Star. После стана LG и се скапа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още