IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформаторският блок застава зад Трайчо Трайков

Кандидат за вицепрезидент ще е ген. Съби Събев

14:35 | 08.09.16 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Трайчо Трайков. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Трайчо Трайков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трайчо Трайков ще е кандидатът на Реформаторския блок за президент. Кандидат за вицепрезидент ще е ген. Съби Събев. Това реши Изпълнителният съвет на РБ.

"Имаме бял дим", обяви решението Иван Иванов след неколкодневен раздор между партиите в блока.

Преди обаче да се стигне до този консенсус в РБ бяха разделени по въпроса кой да бъде кандидатът на коалицията за президент.

СДС обяви, че остава зад Гроздан Караджов /Граждански съвет/, както препотвърди вчера в решението си НИС на формацията. 

"Идвам с нагласа да постигнем консенсус, ако ДБГ не бяха сложили, така да го наречем, запор върху Гроздан Караджов, който е най-успешната кандидатура, отдавна щяхме да имаме кандидат", посочи пред медиите лидерът на СДС Божидар Лукарски. Но уточни, че ако всички днес в ИС гласуват за Трайков, неговата партия няма да се разцепи от колектива, няма да разцепи и РБ.

Караджов, посочи още Божидар Лукарски, излиза и в анкетите в ДСБ и на СДС с по-добра подкрепа от бившия енергиен министър. И при положение че всички други колеги, освен ДБГ, твърдят, че подкрепят Караджов, мисля, че можем да постигнем един евентуален консенсус върху тази кандидатура, подчерта той.

"Идваме с една точка от дневния ред - утвърждаване на кандидатурата на Трайков, така, както е предложена от председателите на партиите", каза на свой ред Радан Кънев, лидер на ДСБ. Той напомни, че неговата формация дори не е номинирала свой избраник, за да улеснят процеса по избор на общ кандидат.

"Има решение на Председателския съвет, Трайчо Трайков е по-добър, защото успя да обедини председатели на партии миналата седмица", коментира още Кънев.

На влизане в централата на СДС лидерът на ДБГ Меглена Кунева отказа изявление.

Четете още политически новини в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
У нас печели или кандидатът на управляващите, или някой, който е съвсем непознат и обещава безскруполн----извинявай, но кой от 4мата президенти които сме имали до сега е бил "непознат който обещава безкруполно" ... като първите трима даже не бяха от управяващата партия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
не харесвам деформаторския блок, но ако написаното от теб е вярно 100% ще гласувам за трайчо :):) ... че направя проверка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 0 rate down comment 4
misanthrope
преди 7 години
Като гледам как си наточил лaйнoмeтa срещу него, мисля си че е правилния да. Щом от ден първи някой така се е засилил да го плюе, значи някой се страхува
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 0
Hahoto
преди 7 години
Този ще е *Пле*вньо* номер две, но щом те устройва смело гласувай за него!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 1
Hahoto
преди 7 години
Коги Трайков падна кат министър никой в държавата не плака за него, сал един дядя Уорлик, бидейки посланикът на САЩ в България проплаква, че Подалият оставка Трайчо Трайков е действал винаги в интерес на българските граждани, а напускането му ще е загуба за българското правителствоТози ще е *** номер две, но щом те устройва смело гласувай за него!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 3
eboyanov
преди 7 години
те такива принципни ги има постоянно, ама все пак трябва да отстоява нечии интереси, за да го изберат. и какво означава принципен политик? хората в България искат здрава ръка, за това си гласуват и за ББ. тоталитаризма все още владее обществото. проблема е там че няма здрава ръка, която да е конкурентна с ББ и най вече по гъвкави практичен, за да го провокира. иначе моето мнение е, че президентската институция като цяло е пълен баламач, трябва да се премахне. само си даваме парите на вятъра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 8
Спящият бик
преди 7 години
Ще бъде чудо, ако Трайков спечели. У нас печели или кандидатът на управляващите, или някой, който е съвсем непознат и обещава безскруполно, всичко, което си мечтаят избирателите. А той не е нито едното, нито другото. Лично аз се чувствам поласкан, че този път ще има кандидат, с когото да се идентифицирам, т.е. ще отида да гласувам. Надявам се, че така ще постъпят и много други демократично мислещи българи! За да е успешен, на българския държавен глава, освен експертиза, му трябва почтеност и кураж. Трайчо Трайков е точно такъв!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 1
comet
преди 7 години
*** = е-нич.ар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 1
comet
преди 7 години
Че Трайчо отстоява каквото са му казали, това го видяхме в пълната му сила за шистовия газ. Видяхме и как три години размотаваше руснаците за Белене с ще има ще няма. Знаем и че е натрапен парашутист на ББ от отворено общество (т.е. е со-рос.оид). Тъй като има и карма на тоя свят, не знам дали е случайно тиражираното преди време в медиите, че бившата му жена го напуска и заради каквито неща е правил за България. ... За мен Трайчо е с моралът на Митов, Плевенлиев, Кунева, Кристалинка, ..., а и съвсем не е умен, пък и е много млад за политик (но пък много удобен за послушен ***, значи).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 2
Hahoto
преди 7 години
Да ти кажа не е моя кандидат. От ЕВН скочи в министерския стол на енергетиката и нищо не направи като министър, освен да ходи на плаж в работно време в Дубай :)Какво му е принципното ти си знаеш.Според мен има много по принципни кандидати с десни възгледи, за които може да се гласува, но се търси консенсусна фигура, дето да няма аура да дърпа коня сама, а да я опъват отзад селските тарикати, дето се правят на Риформатори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още