IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шарл Мишел: След Brexit ЕС ще се движи на две скорости

Мигрантите може и да решават демографските проблеми на Германия, но за другите държави това не е така, смята белгийският премиер

17:16 | 12.09.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бежански лагер в Гърция. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Бежански лагер в Гърция. Снимка: архив Ройтерс

След излизането на Великобритания от ЕС общността ще се движи на две скорости – еврозоната, където нещата трябва да се затегнат, и 27-те държави от Съюза. Това заяви белгийският премиер Шарл Мишел в интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Той посочва още, че не е привърженик на федерализацията на ЕС – общността дава добавена стойност на своите граждани, предлагайки им ръст, социална сигурност и фундаментални свободи.

Белгийският премиер е категоричен, че на предстоящата среща на лидерите на ЕС в Братислава на 16 септември ще трябва да бъдат взети важни решения – за миграцията и икономическия растеж. 

Мишел посочи още, че бежанците може би са решение за демографската криза в Германия, но не така стои въпросът в другите държави от ЕС и затова политиците в другите държави изпитват трудност да обяснят на своите граждани защо Берлин е поканил мигрантите, допълва ТАСС.

За Мишел приоритет при решаването на бежанската криза е охраната на границите на общността. Нужно е и споразумение с африканските държави, за да бъде намален броят на мигрантите от континента, търсещи убежище в ЕС, смята той.

Още за бежанската криза в ЕС можете да четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 0
SSIW
преди 7 години
"Шарл Мишел: След Brexit ЕС ще се движи на две скорости".......На две, на три скорости ... , докато плавно се премине към движение на 28 скорости ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Jorkata
преди 7 години
Да им имам и решението на тия немски демографски проблеми... ае у лево...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още