IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видеонаблюдение в градовете може да се изгражда и с евросредства

Изградените до момента системи за видеонаблюдение не са оперативно съвместими

12:56 | 14.09.16 г. 1
Видеонаблюдение в градовете може да се изгражда и с евросредства

С пари по ОП "Региони в растеж" е допустимо финансирането на видеонаблюдение в градовете, става ясно от писмен отговор на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

На въпрос на депутата от АБВ Светослав Белемезов тя обяснява, че по оперативната програма ще бъдат отпуснати средства за подобряване на градската среда и интегриран градски транспорт в 39 града. "Изграждането на системи за видеонаблюдение на обществени места е включено в допустимите разходи и дейности по програмата", е записано в отговора на вицепремиерът.

Системите за видеонаблюдение са едно от най-ефективните средства, които вътрешното министерство използва в борбата с конвенционалната престъпност в страната. Затова и изграждането им е сред приоритетите на МВР през тази година.

Изградените до момента системи не осъществяват възможност за оперативна съвместимост, става ясно още от отговора на Бъчварова.

МВР има разработени насоки за избор на местата на системи за видеонаблюдение. В тях се определят фокусни точки - уязвими обществени места и съоръжения, повишена криминогенна обстановка, кръстовища и пътни артерии с повишена концентрация на катастрофи, в които да бъдат поставени камери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
Прекрасно След като е възможно и е включено в програмите Направете го
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още