IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TomTom стартира трафик услугите си в реално време и в България и Индия

София страда от значителни задръствания и прекомерно високи нива на замърсяването на въздуха, посочват от компанията

15:28 | 15.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Холандският производител на софтуер и устройства за навигация TomTom обяви старта на трафик услугите си в реално време за България и Индия. Така компанията разширява глобалния си обхват до 52 държави. Това съобщиха нейни представители на пресконференция днес в Париж, цитирани от Bloomberg TV Bulgaria.

„Задръстванията остават основен проблем за много държави по света. Индия и България не са изключение“, каза Ралф-Петер Шефер, директор „Трафик и пътна информация“ за TomTom.

„Нашата цел е да предоставяме непрекъснато информация за трафика и възможностите на водачите, бизнеса и правителствата да управляват по-добре потока на пътното движение. Така ще се увеличи безопасността по пътищата и ще се намали замърсяването на околната среда“.

"Българската столица София, въпреки последните програми за модернизация, целящи да се справят с претоварването на трафика, страда от значителни задръствания и прекомерно високи нива на замърсяването на въздуха", заявяват от TomTom.

Условията на движение в Индия са сред най-лошите в света, допълват от компанията. „В Ню Делхи, столица на Индия, честотата на пътните катастрофи е 40 пъти по-висока в сравнение с Лондон, столицата на Великобритания“.

Чрез разширяването на своята информационна трафик услуга към двете държави TomTom ще достигне до още 1,3 милиарда души.

Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Hahoto
преди 7 години
Ползвам картите на ТомТом с приложението навигация на Сиджик. За жалост въпреки, че обновяват редовно картите за България липсват имената на улиците в малките населени места и селата, за разлика от Навител например. Така че това с трафика е добра идея, но имат доста празноти по основната си функция, да те отведат, там където искаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още