IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът в Арканзас проявява интерес към български софтуерни продукти

Божидар Лукарски се срещна с бизнесмени от Съвета на Северен Арканзас

16:56 | 16.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Има голям потенциал при интерес от българска страна компании от България да работят с партньори от Арканзас в сектора на информационните технологии и услуги. Това заяви изпълнителният директор на Съвета на Северен Арканзас Майк Харви на среща на организацията с министъра на икономиката Божидар Лукарски, който е на работно посещение в САЩ. Лукарски проведе поредица от срещи с деловите среди в щата Арканзас, съобщи икономическото министерство.

Съветът е организация, обединяваща и представляваща компаниите и бизнес общността в северната част на щата, сред които и водещите компании Walmart и Tyson Foods, с които бяха проведени и отделни срещи на министъра.

Освен търговската и логистична дейност, производството на месо и храни, секторите, които бележат ускорено развитие в последните години, са тези на информационните технологии, здравеопазването и здравните услуги, транспортният сектор, енергетиката, заяви Харви. В резултат е налице значителен ръст на населението в щата, както и увеличаване на броя на младото и работоспособно население. 

Икономическият министър се е срещнал и с представители на местните среди в щата Арканзас, сред които сенатори и конгресмени. Лукарски ги е запознал с икономическото развитие на България и водещите сектори.

Бившият губернатор на Арканзас Майк Биби, който понастоящем е и член на борда на най-големия производител на телешко и птиче месо в САЩ Tyson Foods, е посочил, че компанията ще разглежда възможностите за интернационализация на дейността си.

Лукарски е обсъдил вчера възможностите за доставка на български стоки за търговските обекти на най-голямата търговска верига в света Walmart, която има 6 500 търговски обекта на територията на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
Лукарски -отивай в Детройт и се срещай в централата на Форд Никои няма да ти откаже среща Лобирай за откриване на завод за сглобяване на автомобили на Форд в България Шансовете ти за успех са 50 на 50
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още