Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Колко пари са необходими за стартиране на бизнес?

Ако искаме да имаме предприемаческо общество, трябва да сме толерантни към грешките, според експерт

   1| 2| 3    
1
 
7
 
13
misanthrope до: data
преди 3 години
Няма профилна снимка
Изобщо не е така. Услугите у нас са на такова трагично ниво, а "наложените" конкуренти са толкова затлъстели ояли се безхаберници, че можеш да им е.. м***м***ra стига да си добър и да не те мързи
0
 
7
 
12
deant до: data
преди 3 години
съгласи се, че няма как всеки нов бизнес да е с уникална идея невиждана досега... тоя е наговорил една камара общи приказки гарнирани с добри пожелания.
0
 
6
 
11
misanthrope до: MZ/X
преди 3 години
Няма профилна снимка
Виж никога не е съвсем ясна историята на стартирането и най-вече на растежа :) Но дай някой по-конкретен пример кои "най-големи". Вариант е да също да си превърнеш хобито в бизнес. Тогава става и без много пари ама това е и въпрос на много късмет. Поне официалната версия за създаването на Apple и на Dell e такава - студентите направили нещо готино в гаража и изведнъж на всички им се приискало. Възможно е но много малко вероятно.
0
 
4
 
10
natty до: data
преди 3 години
Няма профилна снимка
Под добра идея какво разбираш? Ако е това да се създава нов продукт, да се предложи услуга, която не е предлагана досега или нещо подобно, съгласен съм. Но ако инвестираш в неща, предлагани и от други компании, то наистина ти трябват на първо място доста пари, поне докато не достигнеш качеството, предлагано от конкуренцията и потребителите не те припознаят като качествен пазарен участник..
0
 
5
 
9
forexboy до: MZ/X
преди 3 години
Твоето изказване ми напомни за Рокфелер и ябълките ;)
3
 
3
 
8
MZ/X до: misanthrope
преди 3 години
Няма профилна снимка
Зависи за какви бизнеси говориш! Повечето от най-големите интернет компании в САЩ са стартирани със собствени пари на техните собственици и тези пари са били от порядъка на няколко хиляди долара. Днес същите тези компании струват милиарди долари и не бих ги нарекъл несериозен бизнес.
1
 
7
 
7
преди 3 години
Няма профилна снимка
Не съм бил на лекцията, но ми се струва много несериозно някой да прави изказвания много или малко пари трябват за стартиране на бизнес. Всеки бизнес си има праг за влизане. Ако искате да основете банка например трябва да имате десетки милиони и няма как да почнете с 10 000 лева например. По същия начин всеки отделен бизнес си има свой праг и докато някой няма достатъчно пари за да прескочи този праг няма смисъл да започва с дадения бизнес. Безспорно е обаче, че има доста бизнеси, където прагът е доста нисък.
1
 
3
 
6
преди 3 години
хубаво е да се спомене и сектора за който говорим. Ако става въпрос за квартално магазинче - да 100-300к може и да стигнат. Ако става въпрос за производство примерно на мебели - 1 милион няма да ти стигнат за машини, база и хора. Не че не може да си бачкаш нелегално в гаража и да правиш продукт с ниско качество, ама не мисля, че тука говорим за такова нещо.
0
 
18
 
5
преди 3 години
Няма профилна снимка
И са да обЯсним и как се стартира бизнес. Стартира се, като намериш некой да му разработиш продукт/услуга по поръчка за него лично (банка, телеком, държавна институция, голяма фирма..) на база лични контакти. Като подсигуриш договор, който може да те храни ( теб и фирмата там.. 2-3-5-10) човека една година, почваш да го разработваш специално за клиента. С получаваните пари, плащаш и каквото остане - реинвестираш вече в реклама, тъгровци, контакти , ала бала... и те така. Тия как ще си кажеш е са ше избухам тука един 100-200-300 К да развия този продукт/услуга па да видим как ще тръгне... управлявам риска, мога да загубя макс 300К.. може да ги разпраате на старата ми шапка, хеле па ако си стартиращ предприемач- от къде толкова пари, че и да ги рискуваш
1
 
20
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
Абе професора добре започна, ама последните му две участия са в стил "светлото бъдеще"
Няма как да стартираш сериозен бизнес със собствени пари. Е тука колегата вика между 100 и 300К... бях чел за франчайз на дон Домат мисля беше - хората даваха 100 000 първиначална инвестиция и възвръщане за 3 до 5 год. ИДЕ РЕЧ ЗА ФРАНЧАЙЗ НА ПИЦАРИЯ! Тоест, наложена марка, известно ноу хау ( за което си плащаш разбира се но поне плащаш за нещо работещо, не си плащаш за грешките пак и пак) Е.. ако франчайз на пицария е 100К, сметай колко трябва да речем да разработиш продукт, да го рекламираш ( щото колко и да е добър, няма да дойде никой да ти *** на вратата да го иска ако не знае за него) офис, мебели, оборудване, машини, административно и счетоводно обслужване, заплати, осигуровки.... а? Добре ли е така? А ако са твои пари, които си изкарал с труд и пот и си им платил данъците, много боли като ги гледаш как се топят без да има възвръщаемост месец, два, три.. Правил съм го и говоря от 1во лице