IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българите прекарват средно по 5 часа на ден на телефона си

90% от потребителите от ЦИЕ, участвали в анкета на Mastercard, използват интернет предимно за онлайн комуникация и пазаруване

09:56 | 28.09.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Подобно на много хора по света, потребителите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) са сравнително пристрастени към мобилните си устройства. Средно дневното време, което прекарват в използване на смартфон, е 4,1 часа на ден, при 3,3 часа за Западна Европа, в  България този параметър е дори по-висок. Тук потребителите прекарват средно по 5 часа на телефона си всеки ден, показва проучването на Mastercard за силата на иновациите – Impact of Innovation study.

От изследването става ясно, че повече от 60% от потребителите от ЦИЕ вече ползват дигитални методи за плащане, като по-голямата част тях (80%) предпочитат мобилните устройства – таблет или смартфон – пред традиционните банкови карти. Над две трети от българските потребители, участвали в изследването, приемат мобилните си устройства като алтернативен метод за плащане.

Проучването показва също, че респондентите от изследваните 10 страни от ЦИЕ са по-положително настроени към дигитализацията в сравнение с потребителите от Западна Европа. Над 70% от тях са удовлетворени от нивото на дигитализация и възприемат по-добре влиянието ѝ върху обществото в сравнение с респондентите от Западна Европа. За България този дял също надхвърля 70%, като очакванията са иновациите да навлизат във все повече сфери на обществения живот.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 02:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
deant
преди 7 години
5 часа е уникално много! Надявам се не е вярно, но ако е, значи зомбирането е в пълна сила. Освен това не мисля, че някой телефон може да издържи 5 часа игране на игри и ровене в интернет, но това е друга тема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още