Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Финансовите инструменти бавно намират място в семейния бюджет на българите

Консерватизмът и липсата на достатъчно добра финансова култура все още пречат на българите да повишат стандарта си на живот

   1| 2| 3| 4| 5| 6    
1
 
3
 
51
преди 1 година
Няма профилна снимка
Импе, има смисъл да учиш някой, който иска и който вдява. Иначе са само приказки на маса.
ppl, до един момент имаш право, но от друга страна всеки пазар си има цикли.
1
 
4
 
50
преди 1 година
Няма профилна снимка
Личи си, че не познавате колоритния изказ на Императора. Хъхряци са ромите, финансово неграмотни са масата, за която пише в статията. Защо мислите, че се отнася за някой от вас? Импе е един от малкото, които са показали портфейла си във форума и чест му прави, че се опитва да помага със съвети, когато може.
Misanthrope, благодаря за споделеното! Ако имаш, животозастраховка или пенсионна осигуровка, не я приключвай! Щом имаш толкова опит, сигурно вече си разбрал кога да инвестираш и кога да излизаш, в какво и т.н. Дано това да ти помогне в крайна сметка да си на +.
Delco, напълно съгласен съм за земеделската земя, ама нали разбираш, че акционерни компании и финансови пазари има от над 100г. и ще продължава да има. Диверсификацията е номера.
4
 
7
 
49
ppl
преди 1 година
Няма профилна снимка
Авторката странно мълчи за десетките измамници, собственици на фондове, листваните на борсата компании. Особено на българската такава - то не бяха свързани,то не бяха източвани, но аз досега от голям финансист негативен коментар не съм чел! Това първо. Второ - проста математика! Няма как да се включват все повече хора и всички да печелят. Статията е насочена към алчните балъци, да се набълбукат и примерно кака ви Банева пак да отиде на почивка на Малдивите. Щом златото, което се търгува на световните борси е над 1.5 пъти в повече от реално съществуващото, изобщо не ми говорете, че ние сме консервативни и не разбираме! Ама само си представете фондова борса или взаимен фонд и всички на печалба!!! Това е по-зле от утопия!
3
 
11
 
48
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ха ха ха Императора е ГОЛ ! Явно комисионната му се е свила и дращи по форумите пропаганда за балъци !
Интересно в какво ще ни посъветва да си вложим париците? Може би в ДЦК на Гърция ха ха ха или такива с ОТРИЦАТЕЛНА ЛИХВА ха ха ха или пък в акции на ГУБЕЩАТА по 500 МИЛИОНА на година ТЕСЛА ха ха ха
Света на тези ФИНАНСОВИ ГУРУТА се крепи ЕДИНСТВЕНО И САМО на 2,5 ТРИЛИОННАТА печатница на ЦБ !!! Когато играта свърши А ТЯ ЩЕ СВЪРШИ СКОРО ВСИЧКИ така ще се напечелят че ми е мъчно за децата им ха ха ха
ЕДИНСТВШНАТА инвестиция е в земеделска земя, метали, инструменти и покрив над главата !!! Ето това е кошницата МИЛИ ИМПЕ ! Не нули и единици на нечии ком дето казват ПУФ за един миг !
Лошо е да лъжеш другите за да изкарваш насъщния пич!
2
 
10
 
47
Стоян Петров до: Императорът
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ако ти можеш да познаеш кои акции ще станат от 1.8 на над 5 кинта, щеше да влезнеш в този сайт само за да ни теглиш една м@йна! Поне аз щях да постъпя така.

1
 
9
 
46
comet до: misanthrope
преди 1 година
Няма профилна снимка
Поздрав за опита и благодарност за споделеното му!
4
 
22
 
45
преди 1 година
Няма профилна снимка
И за да турна точка на спора, ще опиша личния си опит
Аз не съм финансист, трейдър анализатор и т.н., по-скоро съм лаик, НО смятам че зная много повече за финансовите инструменти от средно-статистическия българин, че даже и европеец. Вкарвал съм пари в много неща - взаимни фондове, акции чужбински, акции на БФБ, злато,форекс, живото и пенсионни застраховки, недвижими имоти, собствен бизнес. Мога да кажа, че съм спечелил единствено от недвижими имоти. Печелил съм и от собствен бизнес, но това не го смятам като доход от капитал, а като доход от личния ми труд, умения и контакти. От всичко друго съм бил и на + и на - но в крайна сметка загубата е била голяма.
Сега, Импа ще каже, губил си, щото си охъл. Е да де, ама както казах, убеден съм, че зная много повече за тези неща от 80% от българите и от 60% от европейците. Та.. как тези средно-статистически лекари, инженери, продавачи, обущари... да очакват, че няма да се минат, ако си купят финансови инструменти? Точно това ще стане
1
 
10
 
44
misanthrope до: Императорът
преди 1 година
Няма профилна снимка
"Така че - всеки да прави каквото ще, но не обичам арогантството - хора, дето все са на "въпреки", макар сами да виждат, че са неправи."
Ами точно това си мисля аз за теб. Кой от нас е прав, никога няма да разберем. Виж, кой е арогантен е съвсем очевидно. Аз никого не наричам охъл, мързелив, неграмотен финансово, хъхряк.. за разлика от теб
0
 
13
 
43
преди 1 година
Определено акциите не са номер 1 активи за много българи.
Малко по малко ще навлизат, както се посочва в статията.

Народна поговорка: по-добре гълъбче в ръката, отколкото патица в небето.
11
 
5
 
42
Императорът до: misanthrope
преди 1 година
Съмнявай в каквото си искаш. Случва се и да губя, но това е рядко, пропуснати ползи - по-често се случва, но загубата си е част от играта.

Давам акъл, защото и ти правиш това, без ного-ного да разбираш нещо. Говориш ми за КТБ и сосни лихви, само дето по същото време аз си преформатирах портфейлът, така че всички компании в него да носят поне 10% дивидентна доходност.

Зарибявах тогаз един приятел - ама и той каза като тебе, че КТБ е ного по-сигурна. После - когато бамката каза: "Ба-а-ам !!!", ми бе хем тужно, хем забавно да му гледам стресираната физиономия... да не говорим, че акциите, дето го карах да си ги купува на 1.8 кинта, вече струваха над пет кинта.

Така че - всеки да прави каквото ще, но не обичам арогантството - хора, дето все са на "въпреки", макар сами да виждат, че са неправи.