IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ се понижава миналата седмица

Изследването показва, че потребителските нагласи са в състояние на изчакване, коментира Bloomberg

18:31 | 06.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Потребителското доверие в САЩ се е понижило през миналата седмица до втората най-ниска стойност от средата на декември миналата година. Усещанията на американците за личните им финанси се влошават, показва индексът на Bloomberg за потребителския комфорт.

Измерителят се понижава от 41,6 пункта до 41,4 пункта през седмицата, приключила на 2 октомври. Понижават се леко индексите за склонността за купуване (от 38,7 до 38,3 пункта) и за личните финанси (от 54,5 до 53,8 пункта). Оценките за перспективите на икономиката растат от четиримесечното дъно от 31,4 пункта до 32,1 пункта. 

Изследването показва, че потребителските нагласи са в състояние на изчакване, коментира Bloomberg. През третото тримесечие средната стойност на индекса е 42,9 пункта, на фона на 43 пункта през периода април – юни. Макар че стабилният ръст на работните места удовлетворява американците, скромните повишения в заплатите са сред причините да няма допълнителен напредък. Същевременно увереността е достатъчно висока, за да подкрепя потребителските разходи и икономиката като цяло.

Любопитни детайли в изследването включват извода, че нагласите сред служителите на пълен работен ден се влошават до най-ниското им ниво от месец май насам. Увереността сред американците между 18 и 34 години отчита втората най-лоша стойност от септември 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Защо ли не съм изненадан? Хайде сега да ви видя като как ТОЧНО ще вдигнете лихвите?! Че даже поддържате идеята, че това можело да се случи ОЩЕ тази година ? Сериозно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още