IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия ще изпревари САЩ в добива на въглища до 2020 г.

Очаква се делът на страната в световното производство да се увеличи от 9,8% през 2016 г. до 12,7% през 2020 г.

12:05 | 07.10.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Очаква се до 2020 г. Индия да изпревари САЩ по добив на въглища и така да стане най-големият производител в света след Китай. До това заключение са стигнали анализаторите на BMI Research, след като държавната минно-добивна компания “Coal India Ltd.” планира увеличение на производството си, за да задоволи нарастващото потребление на енергия в страната.

Делът на Индия от световния добив ще се увеличи до 12,7% до 2020 г. от 9,8% през 2016 г., изчисляват от BMI.

Индия, в която използването на въглища сформира 61% от енергопотреблението, се стреми да намали вноса на суровината, като увеличи добива й на територията си.

Всичко това се дължи на факта, че правителството предвижда доминираща роля на енергийния източник през следващите десетилетия, докато други страни предпочитат замяна на горивото с по-чисти носители на енергия.

Държавата планира да увеличи производството на въглища до 1,5 млрд. метрични тона до 2020 г. от около 634 млн. за годината до края на март. Въпреки това Китай все още е лидер със своите 3,7 млрд. метрични тона през изминалата година, според данни на националния им статистически институт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
red6
преди 7 години
Супер, а ние ще сме на електрически коли, докато те ударят таргета.Иначе евтино, но те ще си ядат мръсотията. Ниската себестойност си има цена. Пиип.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
KPetkov
преди 7 години
Как тъй? Не подписаха ли споразумението от Париж миналата година или за тях не важи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още