IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитският принц се е запознал с възможностите за инвестиции в туризъм у нас

Николина Ангелкова е представила детайлно проекта за развитие на Боровец

15:23 | 08.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерство на туризма</em></p>

Снимка: Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова е запознала принца на Саудитска Арабия Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд с възможностите за инвестиции в България в сферата на туризма, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Той е бил на официално посещение в страната ни по покана на българския министър, като е пристигнал с голяма делегация от бизнесмени и представители на държавния сектор. Принцът е син на сегашния крал на арабската държава и президент и председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на страната.

В рамките на посещението си принцът е разгледал някои от най-емблематичните обекти на столицата - Ларгото, Музея на София, Народния театър "Иван Вазов" и др. В Националния исторически музей принц Султан Ал Сауд е бил впечатлен от тракийското наследство на страната ни и намерените артефакти на територията на България, посочват от министерството. Той е получил и покана да присъства на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, който Министерството на туризма организира заедно със Световната организация по туризъм в края на ноември. 

Министър Ангелкова е представила и възможностите за инвестиции в планинския и СПА туризма, като детайлно е бил презентиран проектът за развитие на Боровец. Тя е подчертала, че тази година се очертава рекордна за българския туризъм и сектора има нужда от хотели от висок клас. Според представена статистика през тази година 4 и 5 звездните хотели са много добре запълнени, а сезонът на Черноморието се удължава.

Принцът е бил запознат и с основните ни предимства като инвестиционна дестинация - ниските данъци, финансовата стабилност, повече от 44 млрд. евро привлечени преки чуждестранни инвестиции у нас за 20 години, насърчени от държавата със сертификат за клас инвестиция 27 проекта в сферата на туризма и др.

По време на посещението си принц Султан Ал Сауд се е срещнал и с президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Бойко Борисов, кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-министъра на външните работи Валентин Порязов. Той е отправил покана българска делегация да посети Саудитска Арабия, за да се продължи работа по набелязаните теми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Инвестициите ше са някоя друга луксозна джамия по Черноморието и Боровец ли ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още